Mămici, prezența obligatorie! Informații utile pentru toți părinții

444
Mămici, prezența obligatorie! Informații utile pentru toți părinții - abcalaptare-1476719161.jpg

Articole de la același autor

"ABC-ul alăptării" ajunge la Constanța. Evenimentul se va desfășura pe 25 octombrie, ora 17:30, la Colegiul "Regina Maria", participarea fiind gratuită. "ABC-ul alăptării" este o bună ocazie pentru părinții constănțeni de a acumula informații utile, despre cum trebuie îngrijiți copiii. Evenimentul face parte dintr-un program de conștientizare a importanței alăptării, pentru mamă și copil. Acest program constă într-o serie de 10 evenimente educaționale, dedicate proaspeților și viitorilor părinți din România, fiind special gândită pentru ca aceștia să aibă acces la informații legate de beneficiile alăptării și să conștientizeze, din timp, importanța acesteia. 


Primul eveniment din seria celor 10, ce se vor desfășura în 10 orașe din toată țara, s-a desfășurat în Capitală. Invitații speciali, ce vor susține programul de la Constanța, vor aborda subiectul alăptării din toate perspectivele, încercând să facă un tablou complet al procesului de alăptare. "Părinții trebuie informați despre importanța nutriției pentru mamă și copil și despre cum influențează ceea ce mănâncă copilul, sănătatea și dezvoltarea fizică și psihică a acestuia, ca viitor adult. De asemenea, vor afla de la specialiști care trebuie să fie nutriția corectă, adaptată nevoilor mamei în perioada alăptării. Conform ultimelor studii, alăptarea este asociată cu reducerea incidenței diareei, a infecțiilor respiratorii, a bolilor alergice la copil și cu reducerea riscului de cancer mamar sau ovarian, precum și a riscului de osteoporoză la mamă. Însă, acestea sunt doar câteva dintre beneficiile asociate alăptării. În perioada alăptării se stabilește o legătură emoțională foarte importantă, între mamă și copil, iar starea pe care o are mama poate să influențeze cu ușurință starea copilului. Femeile vor ști la ce să se aștepte ca mame, pentru ca experiența maternității să fie una pozitivă, atât pentru mamă, cât și pentru copil", explică organizatorii evenimentului. 


Conform OUG 96/2003 privind protecția maternității la locurile de muncă, salariatele care alăptează au dreptul la două pauze pe zi pentru alăptare, de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului. Reprezentanți ai Ministerului de Sănătate Publică vor oferi mai multe detalii despre demersurile legale care încurajează și protejează alăptarea. Așadar, prezența, "obligatorie"! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4268 secunde