Mâncare mai puțină, viață mai lungă

121
Mâncare mai puțină, viață mai lungă - decenefacetotmaigrasemancareapec-1359389291.jpg

O echipă de oameni de știință a descoperit că aportul caloric redus în cazul cobailor scade riscul de apariție a cancerului și ajută la menținerea sănătății, scrie click.ro.


Specialiștii susțin că numărul mai mic de calorii face ca telomerii (capătul cromozonilor) să-și păstreze lungimea și să nu se deterioreze, fapt ce reduce sensibilitatea față de anumite boli.


Studiul a fost realizat pe două grupuri de cobai tineri. Cercetătorii au redus aportul caloric al celor din primul grup cu până la 40%, în timp ce cei din al doilea grup au consumat hrană în mod normal.


La final, specialiștii au observat că cei care au consumat mai puțină mâncare au fost și cei care nu aveau probleme de sănătate și care au trăit mai mult.


,,Noi credem că o astfel de creștere semnificativă a longetivității se datorează în mare parte protecției împotriva cancerului produs de reastricțiile calorice. Cu cât se păstrează mai mult timp lungimea telomerilor, cu atât persoana este mai protejată împotriva diferitelor afecțiuni", a afirmat Maria Blasco, director al Centrului Național de Cercetări în domeniul Cancerului din Spania.
Rezultatele studiului vor fi publicate în ediția online din această săptămână a Jurnalului Medical ,,PLUS ONE".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 28 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Prea mult somn provoacă obezitate
Pagina a fost generata in 1.7542 secunde