Senatorul Gigi Chiru:

"Închiderea spitalului din Eforie Sud ar putea viza un tun imobiliar"

2561
11
Senatorul PDL, Gigi Chiru, a atras atenția că intenția de desființare a Spitalului de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud ar putea duce la un tun imobiliar pregătit de cei care intenționează să închidă unitatea spitalicească.

În urmă cu câteva zile, senatorul PDL, Gigi Chiru, a făcut publice amendamentele la Legea bugetului. Printre alte proiecte viabile pentru constănțeni pentru care parlamentarul a făcut propunerea de a obține fonduri se află și alocarea unor bani pentru reabilitarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud.


"Am solicitat suma de 16.000.000 lei, ceea ce reprezintă aproximativ 3,7 milioane de euro pentru realizarea reabilitării și dotării cu mobilier a Spitalului de Ortopedie, Traumatologie și Recu-perare Medicală Eforie Sud", a spus Gigi Chiru.

Întrebat dacă știe că, în cursul acestei săptămâni, consilierii județeni vor vota un proiect de hotărâre care, pe viitor, ar putea duce la desființarea unității medicale din Eforie Sud, Chiru a răspuns că a aflat cu surprindere, zilele trecute, despre această intenție.

"Mă surprinde această decizie. Spitalul din Eforie Sud se află pe malul mării și are peste 10 hectare de teren. Mă gândesc ca nu cumva, decizia de închidere să nu vizeze transferarea acelui teren într-un tun imobiliar, pentru că locația este deosebită", a spus Gigi Chiru.

Consilierii județeni sunt convocați joi, 31 ianuarie, în ședință ordinară, pe ordinea de zi fiind înscrise 19 proiecte.

Printre acestea, se află și proiectul de hotărâre care vizează aprobarea propunerii de desființare a Spitalului de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud și reorganizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Spitalul de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală din Eforie Sud a fost construit în urmă cu mai bine de un secol și are o su-prafață de 108.685 metri pătrați. În afară de acest teren și spațiul verde aferent, unitatea mai deține două imobile, Vila Lotus și Vila Buzău.

Spitalul este compartimentat cu pavilion de administrație, pavilion pentru secția de ortopedie, pavilion verandă recuperare medicală, clădire birouri, locuințe de serviciu, pavilion destinat locuințelor de serviciu, pavilion morgă, laborator analize medicale, grajd și mai multe magazii.

Înconjurată de multă verdeață și la doar doi pași de mare, unitatea sanitară are toate condițiile naturale pentru a ajuta la recuperarea pacienților. Anual, mii de oameni din întreaga țară îi trec pragul. Numai că, din cauza subfinanțării nu s-au putut face investiții majore iar unitatea a ajuns aproape în paragină.

În vara anului 2010, Spitalul din Eforie Sud a fost preluat de Consiliul Județean Constanța. Reprezentanții instituției promiteau anul trecut că situația se va schimba, deoarece se obținuseră fonduri de la Grupul Rompetrol pentru proiectul "Împreună pentru normalitate într-un spital de la malul mării".

La acest moment, cu un Guvern USL, în opinia reprezentaților CJC, se pare că reabilitarea instituției nu mai este rentabilă, motiv pentru care se dorește desființarea ei. Rămâne de văzut cum vor vota, joi, consilierii județeni acest proiect și care sunt motivele pentru care se dorește desființarea unității medicale. 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
c.neagoe
29 ianuarie 2013
crima

Desfintarea spitalului de la Eforie , ar fi o crima ce nu poate fi trecuta cu vederea . Lista consilierilor judeteni care ar vota asa ceva ar devenii lista rusinii . OPRITIVA ! Personal voi face apel la comisia europeana . Toti cei ce mai aveti cat de cat un spirit civic , vorbiti . Ma surprinde , ca totdeauna tacerea medicilor . Ce va face sa nu va spuneti parerea ?

pacient
29 ianuarie 2013
teren

d-le chiru ai perfecta dreptate- asta urmaresc un tun la asa teren, spitalul judetean se plange ca nu au bani dar si toti pacientii isi cumpara tot -consiliul judetean la fel nu a dat nici un ban spitalul din eforie s-a descurcat cum a putut- alta e miza -vor iesi cat de curand angajatii in strada-

Sali
29 ianuarie 2013
Cine zice ala este

Pai nu banda PDL-ului a demarat aruncarea pacientilor in strada prin desfiintari de spitale? Tot aceeasi gasca de ordinari a gonit prin constrangere medici si asistente afara.In Mangalia,Eforie, Constanta, tot ce putea fi vandut in jurul spitalelor,tot ce putea fi stors,demolat,s-a realizat prin iubirea comuna de bani a interlopilor si PDL. Asistam acum la efectul supunerii litoralului unor bande,unele prietene altele rivale ,dar tot bande de scursuri nemernice din ,,lumea buna''.

Sali
29 ianuarie 2013
Cine zice ala este

Pai nu banda PDL-ului a demarat aruncarea pacientilor in strada prin desfiintari de spitale? Tot aceeasi gasca de ordinari a gonit prin constrangere medici si asistente afara.In Mangalia,Eforie, Constanta, tot ce putea fi vandut in jurul spitalelor,tot ce putea fi stors,demolat,s-a realizat prin iubirea comuna de bani a interlopilor si PDL. Asistam acum la efectul supunerii litoralului unor bande,unele prietene altele rivale ,dar tot bande de scursuri nemernice din ,,lumea buna''.

c.dima,pacient
29 ianuarie 2013
crima

Spitalul de ortopedie de la Eforie ,un loc cu oameni deosebiti pentru oameni,un loc unde mi-am recuperat sanatatea,o oaza de suflet pentru multi dintre noi.Va rog,nu-l distrugeti.

Ionel
29 ianuarie 2013
Greseala

S-a gasit sa vorbeasa Domunul Gigi Chiru, care a fost pus sef la ISC de gasaca portocalie, desi nu are nici o treaba cu aceasta institutie si care a juns in parlament printr-o greseala a istoriei facuta tot de PDL. Dra sa arati cu degetul e foarte usor.

!!!!!!
29 ianuarie 2013
!!!!!!!!!!!

Asa se va intampla si cu stadionul Farul.Cjc va intra in posesia stadionului,complexului sportiv,dupa po OUG,echipa F.C.FARUL CONSTANTA se va desfiinta iar Cjc-ul isi va indrepta atentia asupra complexului lui Hagi unde va ridica un stadion cu 20.000 locuri.In locul stadionului Farul se vor rifica blocuri,mall-uri s.a.m.d.SALVATI F.C.FARUL CONSTANTA!

nelu
29 ianuarie 2013
bravooooo

Bravoooooo, domnule Chiru ! Va admir pentru curajul acesta de a spune ce ascunde, de fapt, desfiintarea spitalului. Dar, nu trebuie sa va lasati, tr sa faceti tot posibilul sa il salvati.Felicitari si tineti-o tot asa cu demascarile gastii lui Mazare.

sava
29 ianuarie 2013
Inculpatul Chiru

Chirule tu esti profesor la tras tunuri.Ce ai facut cu cele doua hectare de la Eforie Nord? Am inteles ca saptamana trecuta Instanta de contecios s-a pronuntat si ai pierdut.."tunul".Mare escroc mai esti impostorule.

constanteanu
29 ianuarie 2013
lasa-o asa

PDL-ul a facut totul la indicatiile "Europei"Asa a fost trasat! Si cu pensii diminuate sau salariile bugetarilor.Acum CJC de ce nu le reinfiinteaza daca sunt asa de smecheri?Nu ti se pare logic?Sa le reinfiiteze.NU fac asta pentru ca nu pot .NU SUNT BANI! Si eu stiu asta- cei din USL! Dar continua propaganda anti PDL.Sigur ca desfiintarea unui spital etalon si istoric este un mare pacat!

Răspuns la: Cine zice ala este
Adăugat de : Sali, 29 ianuarie 2013
Pai nu banda PDL-ului a demarat aruncarea pacientilor in strada prin desfiintari de spitale? Tot aceeasi gasca de ordinari a gonit prin constrangere...
11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2534 secunde