Ce decizie comună au luat senatorii Banias și Chiru

869
3
Cei șase senatori ai județului Constanța și-au exprimat opțiunea privind cazarea în mandatul pe care îl exercită, cinci dintre ei alegând să locuiască la hotel, iar unul la particular. 

Mai exact, Alexandru Mazăre (PSD) este singurul senator din Constanța care a ales să locuiască cu chirie, în schimbul confortului de la hotel.

Conform precizărilor făcute de Senat, cuantumul sumei care se acordă pentru cazare, în regim particular, este de 101,5 lei/noapte, începând cu data de 1.01.2013.

Senatorii Nicolae Moga (PSD) și Puiu Hașotti (PNL) au ales să se cazeze la Hotel Radisson Blue, în timp ce Marian Vasiliev (PP-DD) va locui la Hotel Royal.

Din câte se pare, senatorul Mircea Banias (PC) nu scapă nici la București de senatorul Gigi Chiru (PDL) deoarece, aceștia vor fi colegi de hotel. Mai exact, ei au ales să se cazeze la Hotel Royal.

Foști colegi de partid, în urmă cu aproximativ doi ani, Banias a fost înfrânt la conducerea filialei constănțene de Chiru, în cele din urmă Mircea Banias părăsind partidul.

La alegerile parlamentare de luna trecută, cei doi au fost contracandidați pe Colegiul 4 Senat, ambii câștigând câte un mandat de senator, Banias prin vot direct, iar Chiru la redistribuire.

Ținând cont că în politică orice este posibil, nu ar fi de mirare, ca cei doi să redevină din nou, buni prieteni, de dragul alegătorilor din Colegiul 4 care au așteptări mari de la cei doi senatori.

Reamintim că, pentru acest an, parlamentarii vor beneficia de 4.000 de lei pentru cheltuielile de cazare, obținuți în baza unei declarații pe propria răspundere că nu dețin locuințe în capitală, urmând ca fiecare dintre aceștia să opteze pentru forma de cazare.

Astfel, reducerea privind cheltuielile de cazare per parlamentar se vor reduce de la 7.500 de lei lunar la 4.000 de lei.

"În cei 4.000 de lei se vor încadra, că vor dormi la hotel, că vor dormi în gazdă sau în altă parte sau vor face naveta, important este ca suma respectivă să nu depășească 4.000 de lei și atunci această cheltuială este o economie pe bugetul Parlamentului privind cazarea parlamentarilor. Economia față de suma care este alocată acum pentru cazare de 7.500 de lei, nu va fi mai mult de 4.000 de lei", a explicat liberalul Dan Radu Rușanu.

Comentează știrea

...
18 ianuarie 2013
...

Ce întâmplare...întâmplătoare! Oare cine sunt patronii de la Hotel Royal?! Hai să vă văd...cât de mari scriitori pe hârtie sunteți! :))

sava
18 ianuarie 2013
Ce rusine..

Gigi Chiru senator ? Ce rusine.

Hanibal
5 iulie 2014
asa se realieaza o dreapta puternica

E bine ca vor locui sub acelasi acoperis pentru ca sa se obisnuiasca toti cu traiul in comun in penitenciar.Constatam ca pliticianistii sunt adevarati maestri in a face si desface aliante , prietenii, colaborari , etc.Oligarhii, mafiotii, indiferent de rang si functie sunt solidari sau devin solidari daca interesele lor o cer.Mai usor faci din pungas un mare financiar ,din camatar un negustor si din curva femeie onesta decat sa-i transformi pe Banias, Chiru, Hasotti,Dragomir, Manea in politicieni cinstiti si lideri capabili sa faca ceva si pentru prostii care i-au ales.Valul evenimentelor din 1989 a adus in politica toate scursurile societatii, in fruntea carora se situeaza indivizi de talia lui Nastase ,Voiculescu etc la nivel national si asemenea lor alte lepadaturi la nivel local.Toti sunt rezultatul usurintei cu care oricine poate parveni in Romania. Au ajuns la putere si bogatie fara ca ei sa justifice prin munca si capacitatea lor ca merita pozitia pe care au dobandit-o.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6114 secunde