Mare atenție! Cistita netratată poate afecta rinichii

244
Mare atenție! Cistita netratată poate afecta rinichii - fondcistitanetratata-1654789809.jpg

Articole de la același autor

Cistita este o inflamaţie a mucoasei cervicale care se manifestă clinic prin dureri suprapubiene, tulburări la urinat: disconfort, urinare frecventă, dureri uretrale sau senzaţie de arsură la nivelul uretrei şi urină tulbure.

Potrivit specialiștilor, cistitele apar ca urmare a infecţiilor cu bacterii care colonizează colonul, dintre care Escherichia coli în aproximativ 75-95% din cazuri, Klebsiella în aproximativ 5% din cazuri, Enterobacter, Proteus, Pseudomonas.

Potrivit specialiștilor, există o serie de comportamente, aparent fără importanţă, care favorizează apariţia cistitelor. Ştergerea sau spălarea dinspre spate către faţă creează un mediu propice răspândirii bacteriei dinspre intestin spre uretră. Pentru a evita riscul, şterge-te întotdeauna dinspre faţă şi, eventual, foloseşte duşul sau bideul de câte ori mergi la toaletă.

Încearcă să eviţi lenjeria intimă prea strânsă, din materiale sintetice.

Sexul mai dur sau care vine după o perioadă de abstinenţă mai îndelungată poate fi o altă cauză. De asemenea, se recomandă să mergi la toaletă pentru a urina după contactul sexual, pentru a îndepărta bacteriile care dăunează.

Produsele cosmetice pot irita zona genitală

Produsele cosmetice, precum săpunurile, gelurile de duş cu un pH ridicat sau uleiurile de baie, pot fi iritante pentru zona genitală. Optează pentru produse de igienă intimă cu un pH neutru.

Tratamentul îndelungat şi recidivele infecţiilor urinare favorizează apariţia cistitelor. Cafeaua, alcoolul şi condimentele sunt iritante ale mucoasei vezicale. Sucurile dulci, care conţin zahăr, pot favoriza proliferarea bacteriilor. Constipaţia şi sedentarismul sunt alţi doi factori importanţă în apariţia şi recidiva cistitelor.
 

Cum descoperim infecţiile urinare? În primul rând, trebuie să facem un sumar de urină şi urocultură, recoltate din mijlocul jetului urinar, din prima urină de dimineaţă. Sumarul de urină poate evidenţia puroi, bacterii, nitraţi, precum şi prezenţa sângelui în urină. Urocultura va releva creşterea a mai mult de 100.000 microorganisme pe mililitru de urină.

Tratamentul cistitei trebuie prescris de către medic. Automedicaţia, mai ales cea cu antibiotic, este mai mult decât dăunătoare pentru organism şi, în plus, poate duce la apariţia formelor cronice sau a complicaţiilor cum ar fi infecţia care se propagă la rinichi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Octombrie 2015
Stire din Sănătate : Cistita, o urgență medicală?
Pagina a fost generata in 0.4725 secunde