Mașinile ce transportă dializații, la control

307
Ministerul Sănătății și Poliția Rutieră vor demara o acțiune de verificare a autovehiculelor care transportă bolnavi. Decizia a fost luată în urma accidentului petrecut la Drobeta-Turnu Severin, în care a fost implicată o mașină ce transporta bolnavi de insufi-ciență renală, ce trebuia să ajungă la un centru privat pentru dializă.
Potrivit dr. Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, condițiile în care erau transportați pacienții nu respectau prevederile legale: în autoturism nu exista măcar o trusă de prim ajutor, nu existau centuri de siguranță etc. "După ce au fost descoperite aceste nereguli, comisia de control a elaborat un referat apro-bat de ministrul Sănătății, Cseke Attila, în care se propune emiterea de urgență a unui ordin comun al Mi-nisterului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate care să reglementeze situația transporturilor bolnavilor dializați", a declarat dr. Raed Arafat.
Reprezentanții Poliției Rutiere Constanța au arătat că astfel de verificări vor fi realizate, cât de curând, și la nivelul județului nostru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 27 Mai 2011
Stire din Sănătate : Dureri care nu ne dau pace
Joi, 26 Mai 2011
Stire din Sănătate : Urgența Copii s-a mutat
Pagina a fost generata in 1.3578 secunde