Mastita, mai des întâlnită la femeile care alăptează

599
Mastita, mai des întâlnită la femeile care alăptează - mastita22-1623847721.jpg

Articole de la același autor

Mastita apare, de cele mai multe ori, la femeile care alăptează, reprezentând o inflamaţie la nivelul sânului. Pot fi afectate ambele glande mamare sau doar una singură, fiind asociată cu o infecţie sau cu blocarea laptelui la nivelul sânului. Studiile realizate arată că una din cinci femei care alăptează suferă de mastită în primele şase luni de la naşterea copilului. Specialiştii spun că există două tipuri de mastită, una neinfecţioasă şi una infecţioasă. În ceea ce priveşte prima situaţie, laptele invadeazǎ țesutul mamar, iar acesta se blocheazǎ la nivelul sȃnului.

Aceastǎ situație poate apǎrea din varii motive, ȋnsǎ cel mai des este cauzat de o tehnicǎ nepotrivitǎ de alǎptare. Problema este că dacă nu se tratează la timp, mastita poate deveni infecțioasǎ prin pǎtrunderea bacteriilor prin mamelonul iritat. În cel de-al doilea caz, mastita infecțioasǎ se dezvoltǎ în urma unor leziuni la nivelul mamelonului, prin care bacteriile de la suprafața pielii intrǎ ȋn sȃn prin micile fisuri existente la nivelul acestuia. Ȋn cazul femeilor care nu alǎpteazǎ, mastita este provocatǎ tot de apariția unei infecții.

Simptomele includ apariția unei zone dureroase la atingere, senzația de arsurǎ la nivelul pieptului sau secrețiile mamelonare de culoare albă. De asemenea, unele paciente se pot confrunta cu febră, frisoane, stări de rău şi oboseală. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3441 secunde