X

Măsuri de prevenție împotriva cataractei

285
Măsuri de prevenție împotriva cataractei - masuridepreventie-1432141734.jpg

Articole de la același autor

Deși este una dintre cele mai invalidante afecțiuni oftalmologice, cataracta, boală ce afectează cu precădere pacienții cu vârsta de peste 65 de ani, procentajul pacienților care sunt operați de cataractă în România este încă mic, aproape la jumătate față de media țărilor UE.

Singura metodă de tratament este operația, adică înlocuirea cristalinului natural opacifiat cu unul artificial. Intervenția chirurgicală este simplă, se face cu anestezie locală și nu necesită internare, riscurile sunt minime, atât timp cât pacientul respectă indicațiile medicului.

Atunci când apare cataracta, cristalinul natural începe să își piardă transparența și, astfel, vederea începe să scadă progresiv, apare vederea încețoșată, greoaie, neclară, intoleranța la lumină (naturală sau artificială), disconfortul vizual cauzat de lumina farurilor din trafic, vederea dublă. Tulburările de vedere cauzează dificultăți în desfășurarea activităților zilnice, iar pacienții simt tot mai des nevoia de a-și schimba ochelarii, pentru că au impresia că li se modifică dioptriile.

Consultul oftalmologic presupune efectuarea unor investigații și analize uzuale. Ulterior, în funcție de alte afecțiuni asociate de care suferă pacientul (degenerescenta maculară, retinopatie diabetică, glaucom, miopie mare, presbiopie, astigmatism etc) și de rezultatele vizuale pe care le dorește, se alege tipul de cristalin artificial. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6631 secunde