Maternitatea din Constanța va primi ajutor financiar

88
Maternitatea  din Constanța  va primi ajutor financiar - maternitate-1382364634.jpg

Articole de la același autor

Organizația Salvați Copiii lansează, pentru al doilea an consecutiv, campania pentru dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți "Bun venit pe lume". Fondurile obținute prin această campanie vor fi folosite de către Salvați Copiii pentru dotarea cu incubatoare a 25 de maternități, printre care și cea din Constanța, ajutând astfel la prevenirea mortalității infantile și pentru a sprijini gravidele și mamele din 15 comunități să aducă pe lume copii sănătoși și să le ajute la creșterea copiilor lor.

"«Bun venit pe lume!» este o campanie specială și emoționantă, din păcate la noi în țară prea mulți bebeluși nu au șansa să trăiască. Ne dorim foarte mult ca, prin continuarea acestei campanii, să atragem atenția societății din România asupra acestor tragedii și să demonstrăm că donațiile pot avea un rezultat direct, dar și un efect pe termen lung, în numărul de vieți de copii salvate. Îi încurajăm pe toți românii să contribuie cu donații prin SMS și pe site-ul nostru pentru că, într-adevăr, prin incubatoarele cum-părate, sporim șansa la viață a copiilor noștri", a declarat Gabriela Alexan-drescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii România.

Deși rata mortalității infantile din România a scăzut semnificativ în perioada 1990-2012, atât ca procent, cât și ca cifre absolute, 8471 decese în 1990, 2250 în 2009 și, respectiv, 1812 în 2012, România se menține pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalității infantile de 9 la 1000 de copii născuți vii în 2012 (conform Institutului Național de Statistică).

Campania de strângere de fonduri se va desfășura în perioada 18 octombrie 2013 – 15 ianuarie 2014. Publicul larg va putea face donații prin SMS la 8833 și pe site-ul www.salvaticopiii.ro/bunvenitpelume.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1112 secunde