Inițiativă sprijinită de Spitalul Euromaterna

Cursuri gratuite pentru gravide despre sănătatea dentară

353
Cursuri gratuite pentru gravide despre sănătatea dentară - euromaterna71-1347908194.jpg
Pentru prima dată în România, Academia de Zâmbete în parteneriat cu Spitalul Privat de Obstetrică Ginecologie Euromaterna organizează un curs de sănătate oro-dentară pentru femeile însărcinate. Specialiștii prezenți le vor vorbi femeilor despre schimbările din sarcină, ce trebuie făcut înainte de a rămâne însărcinată, îngrijirea oro-dentară a unei gravide, afecțiuni care apar și tratamentul lor, riscurile și răsunetul acestor afecțiuni asupra fătului și a mamei. Cursurile vor conține atât o bază de date pe care ar trebui să o știe toată lumea, cât și informații noi, de actualitate, culese din diferite cercetări internaționale.

Primul curs pentru femeile însărcinate va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, la Hotel Iaki din Mamaia, Sala București, ora 10,00, iar tematica va fi focusată în direcția prevenirii și tratării afecțiunilor dentare în timpul sarcinii, abordând afecțiunile specifice acestei perioade și factorii de risc. 

Totodată, vor fi informații despre conduita femeii gravide cu privire la sănătatea oro-dentară, ce impact au bolile oro-dentare asupra bebelușului și cum se păstrează o bună igienă orală înainte de naștere. În cadrul cursurilor, vor participa și invitați surpriză, medici din diferite domenii și psihologi.

Spitalul Euromaterna sprijină această inițiativă, reprezentanții unității sanitare fiind constant preocupați de o cât mai bună informare a pacienților. "Este important să privim pacienta nu doar la nivel de sarcină, ci prin prisma schimbărilor, evoluției fizice în ansamblu, pentru că fiecare moment al celor nouă luni este important pentru ceea ce urmează după naștere. Așadar, accesul la informații medicale multidisciplinare este determinant pentru conduita femeii însărcinate și are cu siguranță efecte benefice. Tocmai de aceea sprijinim astfel de programe care vin în întâmpinarea unor nevoi de informare a viitoarelor mămici", a declarat dr. Ioan Rușa, președintele Consiliului de Administrare al Euromaterna. 

Persoanele care doresc să se înscrie la aceste cursuri o pot face gratuit la unul din următoarele numere de telefon: 0723/637.909 și 0727/418.332.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Băneasa va avea din nou spital
Pagina a fost generata in 2.2134 secunde