Medicamentele ieftine ar putea dispărea din farmacii

152
Medicamentele ieftine  ar putea dispărea din farmacii - medicamenteleieftine-1415290398.jpg

Articole de la același autor

Medicamente pentru afecțiuni precum cele cardiace, reumatice, respiratorii, dar și antibioticele ieftine, ar putea dispărea din farmacii din cauza taxelor prea mari plătite de producătorii de medicamente.

"Dublarea taxei clawback pe care producătorii de medicamente vor trebui să o plătească până pe 25 mai atrage după sine o serie de probleme pentru bolnavi. Cei mai afectați vor fi cei cu venituri medii și mici, pentru că majoritatea medicamentelor cu prețuri accesibile ce vor dispărea de pe piață sunt cele pentru afecțiuni cardiace, reumatice, respiratorii, precum și antibioticele ieftine", au precizat reprezentanții Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR).

Dacă anul trecut taxa reprezenta 15-20% din cifra de afaceri, anul acesta este de aproape 40%. Astfel, Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) trage un semnal de alarmă și spune că multe companii vor retrage de pe piață medicamentele ieftine sau, mai grav, unii se vor retrage cu totul de pe piața românească.

APMGR cere suspendarea aplicării taxei clawback până la identificarea unei soluții sustenabile, care să evite colapsul industriei farmaceutice locale și să asigure în continuare accesul populației la medicamente cu prețuri accesibile, potrivit Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Medicamente compensate cu 20%
Luni, 06 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul  constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.6314 secunde