Medicamentele, un pericol pentru sănătate?

166
Medicamentele, un pericol pentru sănătate? - medicampericol-1394983508.jpg

Articole de la același autor

Nu numai românii iau incorect medicamentele prescrise de medici. Și alte neamuri se confruntă cu această meteahnă. Potrivit Mediafax.ro, un nou studiu al companiei Lloyds Pharmacy evidențiază câteva obiceiuri de automedicație frecvente, care ne pun în pericol sănătatea.
Pisarea tabletelor. Toată lumea știe că unele persoane au dificultăți la înghițirea tabletelor și preferă să le piseze și să le dizolve într-un pahar cu apă înainte. De cele mai multe ori, este vorba despre tablete cu acțiune lentă, cum ar fi antihipertensivele, iar ingerarea lor sub formă de pulbere crește riscul de supradoză, dat fiind că organismul este expus brusc unei cantități prea mari din substanțele active ale medicamentului.
Administrarea de ibuprofen înainte de exercițiile fizice. S-a descoperit că ibuprofenul luat înainte de exercițiile fizice intense, cum ar fi atletismul și ciclismul, afectează pereții stomacului.
Folosirea excesivă a loțiunilor și cremelor medicinale. O serie de decese au fost asociate cu aplicarea în exces a cremelor care conțin analgezice cu acțiune locală, cum ar fi metil-salicilatul (un medicament asemănător cu aspirina), mai ales în combinație cu alte tipuri de analgezice, precum pastilele și plasturii.
Supradoza de  paracetamol. Doza maximă de paracetamol în 24 de ore este de 4 grame, regăsită cel mai frecvent în opt tablete de 500 de miligrame, administrate, cel mult, câte două pastile odată. Depășirea acestei doze maxime afectează ficatul și poate duce la spitalizare și chiar la moarte. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Sănătate : Ce medicament a fost retras de pe piață
Pagina a fost generata in 0.4492 secunde