Medicii cer modificarea legislației împotriva fumatului: Fumătorul pasiv nu este protejat

95
Medicii cer modificarea legislației împotriva fumatului: Fumătorul pasiv nu este protejat - fumat54127200-1396450281.jpg

Articole recomandate

Președintele Societății Române de Pneumologie (SRP), profesor doctor Florin Mihălțan, a declarat astăzi, la Târgu Mureș, că se impune modificarea legislației românești împotriva fumatului, întrucât actualele reglementări sunt învechite și nu protejează în niciun fel fumătorul pasiv.


'Protejarea fumătorului pasiv la noi nu se realizează. În primul rând, legislația nu este corectată — discuția a fost legată de noile directive europene și Societatea Română de Pneumologie a făcut un memoriu primului ministru, ex-ministrului Sănătății, atrăgând atenția că legislația trebuie corectată și România trebuie să susțină noile directive europene. Ceea ce s-a întâmplat ulterior, am fost între cele patru state care s-au opus acestei noi directive și de aceea în Tobacco Scale am coborât de pe poziția 16 pe 19. Deci suntem într-un regres legislativ al modului de susținere a legislației și de creare a cadrului educațional pentru ca cei 73% dintre nefumători să nu fie îmbolnăviți', a subliniat doctorul Mihălțan, citat de realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Fun : Servicii medicale complete
Pagina a fost generata in 1.1333 secunde