Medicii constănțeni, parteneri în proiectul arsurilor medicale la copii

148
Medicii constănțeni, parteneri în proiectul arsurilor medicale la copii - mediciiconstanteniparteneripentr-1367399960.jpg
Peste 1.600 de cadre medicale au fost instruite în privința terapiilor de ultimă oră pentru tratarea arsurilor la copiii cu vârste între 0-4 ani.

Proiectul "Perfecționare în terapia medico-chirurgicală de urgență a arsurilor pentru copii de vârstă mică (0-4 ani) la nivel multiregional'" s-a adresat cadrelor medicale de pe întreg teritoriul României, propunându-și să scadă sub 1% indicele de mortalitate la cazurile specializate de arsuri din toate unitățile medicale care au beneficiat de această instruire a punctat medicul. Arsurile reprezintă o problemă gravă de sănătate, spune medicii, și în special la vârstele mici au un risc vital major, în directă proporție cu suprafața afectată. În plus, acest tip de traumatisme au consecințe pe termen mediu și lung, adică lasă cicatrici pe viață atât la nivelul pielii, cât și psihice, a explicat dr. Raluca Alexandru, managerul acestui proiect.

De cele mai multe ori, necesită îngrijiri ulterioare până la vârsta adolescenței, când se încheie creșterea.

Proiectul a vizat cadrele medicale de pe întreg teritoriul României și a fost realizat de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" în parteneriat cu Clinica de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă a Spitalului Clinic de Urgență Județean Constanța și Spitalul Clinic de Copii Brașov.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3879 secunde