Medicii de familie:"Cardul de sănătate, instrument inutil"

188
Medicii de familie:

Articole de la același autor

Medicii de familie se plâng de disfuncționalitățile din sistemul asigurărilor de sănătate care vor fi preluate de card. De asemenea, ei spun că inscripționarea cardurilor este o activitate birocratică ce mănâncă din timpul de consultații.

"Datele medicale ale pacienților se vor afla în curând în dosarul electronic de sănătate. De aceea, considerăm că inscripționarea cardurilor este o activitate birocratică și inutilă. Nu vom înlocui consultațiile cu inscripționarea cardului, așa cum am precizat de nenumărate ori că nu vom accepta sarcini birocratice suplimentare, în defavoarea actului medical.

În concluzie, respingem ferm această nouă inițiativă a CNAS de a împovăra medicii de familie cu activități administrative în detrimentul consultațiilor medicale", susține dr. Rodica Tănăsescu, președintele Societății Naționale de Medicina Familiei.

Pe de altă parte, președintele CNAS, Vasile Ciurchea, declară că, dacă medicii de familie refuză să lucreze cu acest dispozitiv, atunci nu vor mai beneficia de prevederile din contractul cu CNAS. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5114 secunde