Medicii în regim "non-stop". Meseria care nu are program

291
Medicii în regim

Articole de la același autor

Un medic afirmă că odată ce programul s-a terminat, medicii nu mai trebuie solicitați, deoarece nu se pot concentra decât la cabinet. În rest, dacă le cerem ajutorul pe stradă sau în orice alt loc, s-ar putea să fie derutați de decor și să greșească sfaturile. Însă unii ar spune că medicii ar trebui să ajute necondiționat, deoarece "asta le este meseria". Iată ce spune cadrul medical despre consultații.

"Un răspuns public la postarea mea de blog despre «nu doresc consultație, vreau NUMAI să-mi spuneți de ce mă doare burta», este următorul.Și-i de luat în seamă, fiindcă SIGUR mulți gândesc la fel.

«Da, așa-i: consultația înseamna cu mult mai mult dar… este un dar pentru fiecare medic: să fie în slujba semenilor săi oricând interactionează cu ei: și pe stradă dacă se întâlnește și îl recunoaște cineva, și la magazin și…de fapt, absolut oriunde…vecini, simple cunoștinte de la cuțodrom – este un risc asumat al fiecărui medic și mie una îmi pare normal…este parte din viața oricăruia și-a ales să practice medicina».

Replica mea: Niciun profesionist, fie el medic, electronist, agent imobiliar, stilist sau pompier sau actor, nu fușerește, nu răspunde nedocumentat, nu improvizează în spații improprii (adică-n piață) și, mai ales, nu face presupuneri. Dintre toți aceștia, medicul va invita pacientul la cabinet, ca să-și facă riguros meseria. Decizia superficială a medicului este o sursă uriașă de erori! Și nu cred că n-ați întâlnit erori medicale, chiar la cabinet. Dar atunci în foaierul teatrului sau la supermarket? Superficialitatea lui poate scăpa din vedere izbucnirea unei boli grave, poate deruta, poate propune un tratament greșit. Când nu-i urgență (care să pună viața în pericol), actul medical, care e unul sfânt, se face în spații autorizate, sau eventual la om acasă. Și atunci o faci bine, nu «printre altele», te oprești din orice alt gând și-ți dedici creierul - exclusiv omului bolnav. Nu ții în mână o roșie de pe tarabă, pipăind-o dacă-i coaptă, nici nu savurezi o supă bună.

Restu e diletantism, chiar prostie.

Mă refer, deci, la medic!!

Nu DERANJUL îl comentam eu, nici BANII sau CONTRACTELE DE ASIGURĂRI. NU! Ci părerea bolnavului că actul medical valoros, profesionist, e o simplă frază emisă la semafor. Sau că un document medical asumat cu parafa este sinonim cu un bilet SNCFR -«numai o ștampilă». Fiindcă, repet, nu, nu-i NUMAI o ștampilă, e capul ăluia care semnează, prins colo. În spatele unui tânăr sportiv care moare subit pe teren, un medic a pus «numai o ștampilă» cum că-i apt de efort.

Deci analizam minimalizarea importanței, a greutății și a substratului unui act medical de calitate și semnificația concluziilor scrise într-un document semnat.

În concluzie, dragilor, dacă vreți servicii ca lumea, nu întrebați pe stradă. E în dezavantajul vostru, fiindcă s-ar putea să găsiți medici care să vă și răspundă, ceea ce ar fi mare ghinion. Răspunsul de pe stradă e doar politețe sau încercarea de a scăpa rapid. Sau, și mai rău, lipsă de profesionalism și asumare. Nu-i soluția pe care o doriți!", explică dr. Otilia Țigănaș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1748 secunde