"Să vă ia naiba! Dacă am născut prin cezariană nu înseamnă că îmi este ușor" / O proaspătă mămică a răbufnit, după valul de critici

871375
29

Articole de la același autor

Mulți văd nașterea prin cezariană ca pe o procedură simplă și lipsită de complicații și nu ca pe o "naștere adevărată". O proaspătă mămică din Missouri a decis să demonteze toate ideile preconcepute despre operația cezariană, printr-un mesaj postat pe facebook.


Nașterea nu este ușoară. Indiferent de modul în care bebelușul vine pe lume, corpul mamei trece printr-o serie de schimbări dureroase. De cele mai multe ori, oamenii au tendința să nu vadă operația de cezariană ca ceea ce este, o naștere în adevăratul sens al cuvântului. Raye Lee, o mămică din Missouri a ales să facă publică experiența ei din timpul nașterii prin cezariană, pe contul de Facebook. Mesajul emoționant a fost însoțit de imagini care vorbesc de la sine și care au făcut postarea virală.


"Operație de cezariană? Deci tu de fapt nu ai născut. Cred că a fost plăcut să alegi calea cea mai ușoară" Ah, da! Operația mea de cezariană de urgență a fost pur și simplu o chestiune de comoditate. A fost convenabil să fiu în travaliu pentru 38 de ore, iar apoi, fiecare contracție să îi oprească inima copilului. Să ți se spună că faci progrese mari și că nu va fi nevoie de o cezariană, însă apoi să ți se spună că trebuie să te pregătești pentru operație, nu este deloc un șoc. Nu a avut nicio legătură cu faptul că din punct de vedere fizic nu am putut naște și că nu mi s-a dat altă opțiune pentru a salva viața copilului meu. Oh, și după o astfel de operație este floare la ureche recuperarea.


Greșit! Acesta a fost cel mai dureros lucru pe care l-am experimentat în toată viața mea. Acum fac parte din grupul mămicilor dure, care au o cicatrice ce demonstrează că au avut un bebeluș soc din ele și au trăit să spună povestea. 
(Știi, poți să mori în timpul unei astfel de proceduri).


Să ai un copil care este scos țipând dintr-o incizie de doar 12 cm, care se lărgește, se întinde și face ca toate straturile de grăsime, mușchi, organe să se rupă și continuă pentru a ajunge mai bine la copil, este o experieță cu totul diferită față de cum mi-am imaginat eu nașterea fiului meu. 


Nu a fost deloc plăcut, și nici acum nu este.


Îți folosești mușchii abdomenului pentru absolut orice, chiar și atunci când ești așezat. Imaginează-ți că nu îi poți folosi pentru că au fost mutilați, rupți de un medic, care nu au fost capabil să îi repare de mai bine de 6 săptămâni. Este un proces natural pe care trebuie să îl facă propriul corp.


Atunci când o asistentă îți spune să încerci să te dai jos din pat, iar durerea unui corp tăiat și cusut te împietrește, începi să realizezi ironia atunci când cineva spune că este cea mai ușoară cale. Deci, să vă ia naiba pe voi și felul în care vedeți ceea ce am făcut. Sunt cea mai puternică femeie pe care o cunosc, nu doar pentru mine ci și pentru frumosul meu fiu. Aș trece din nou prin asta, în fiecare zi, doar pentru a mă asigura că o să fiu capabilă să-i văd fața zâmbitoare."


Sursa: Qbebe.ro 


Comentează știrea

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
OCH
29 august 2016
vino la noi

te macelarim pe bani multi.

daniela
29 august 2016
nastere

Sunt destule nebune care fac ca toti dracii cand trebuie sa nasca, numai la partida-sex sunt fericite/ daca ai macar 2gravide pe tura care urla, nu-ti mai trebuie nimic! educatia le lipseste!!

Un om
29 august 2016
Pt Daniela

Dna sau Dra Daniela, sunteti femeie, la randul Dvs. aveti o mama, care v-a dat nastere. Poate ca aveti sau nu aveti copii, dar sunt convinsa ca atat Dvs., cat si mama Dvs., la fel si celelalte colege asistente sunteti femei care au trecut sau vor trece prin chinurile nasterii la un moment dat in aceasta viata, indiferent daca natural sau prin cezariana, la fel ati tipa, la fel v-ati chinui, poate mai usor poate tare, fiecare are un alt prag al durerii, dar nu cred ca i-ati reprosat in timp,mamei ca a tipat la nastere, nu v-ati injura colegele de munca cand le asistati iar ele v-ar ajura sa depasiti cu profesionalism momentul. De ce v-ati ales aceasta meserie daca nu va face placere si va repugna toate aceste "mame nesimtite" care se fac sex si apoi nasc? Stiu, asteptati orgasmul in timpul partidelor de sex, urlati de placere dar din pacate pt Dvs. nu reusiti sa il si atingeti. Pacat, nu va ramane decat sa urlati la cele care au reusit sa il aibe. Voi, asistentele destepte, meritati sa se fiti pleznite de mamici direct de pe patul de nastere, cu toata setea si ura, scuipate si injurate pt atitudinea jegoasa oe care i aveti.

o fata
30 august 2016
nastere

Da bine ia-i zis-o la doamna Daniela. Bravo ma bucur ca le mai inchideti gura la idioate dastea. Ele nu nasc sau nu mai fac copii? Nu urla? Nu urla cand se f...? Sau ce? Eee astea de judeca pe toata lumea si pe ele nu se vad. Mie scarba...

Izabella
30 august 2016
esti o inculta!

Sincera sa fiu daca ai fi fost tu asistenta care asista la cezariana mea iti garantez ca de pe masa de operatie te bateam ... oamenii ca tine nu au ce cauta intr-un spital! Ai putea lua exemplu de afara unde o asistenta plange alaturi de tn la nastere plus are grija de copilul tau mai ceva ca de al ei cand tu mergi la toaleta sau te plimbi putin dupa operatie!

Răspuns la: nastere
Adăugat de : daniela, 29 august 2016
Sunt destule nebune care fac ca toti dracii cand trebuie sa nasca, numai la partida-sex sunt fericite/ daca ai macar 2gravide pe tura care urla...
plm
30 august 2016
....

cine va obliga sa nasteti la spital nu pot intelege... pe vremuri se nastea acasa cu crucea langa cap, il aveti pe Zeul vostru imaginar dumneZeu, ce treaba aveti voi cu spagarii etc de medici?

Izabella
30 august 2016
...

puiule tu esti din evul mediu ! si esti infara subiectului!

Răspuns la: ....
Adăugat de : plm, 30 august 2016
cine va obliga sa nasteti la spital nu pot intelege... pe vremuri se nastea acasa cu crucea langa cap, il aveti pe Zeul vostru imaginar dumneZeu, ce...
Andreea
30 august 2016
Cezariana

Am nascut prin cezariana dupa ce am avut contractii timp de 36 de ore si am miopie nu a fost alegerea mea ci a doctorului pentru ca dupa atat timp aveam dilatatie de 4 cm si acum ma gandesc ca era mai simplu daca nu era cezariana la ce dureri am I avut dupa contractiile din timpul travaliului au fost floare la ureche. Dupa operatie timp de aproape 2 saptamani a fost un chin sa ma intorc pe o parte si sa merg iar fetita ma chinuiam sa o tin de durere. Cine zice ca e floare la ureche cezariana se inseala amarnic e mai usor natural dar acum depinde de organism nu oricine poate naste normal iar eu am avut ghinion si cu operatia pentru ca am facut alergie la firele cu care am fost cusuta la exterior si a fost foarte aiurea sa ma duc la spital timp de 2 saptamani dupa externare pentru a mi se stoarce operatia de lichid si a fi pansata pentru ca mi se faceau tot timpul gauri in operatie ca sa se elimine orice lichid si urlam de durere.

Roxi
30 august 2016
...

Dna sau domnisoara Daniela lucrati cumva la spital ....Nu de alta dar sa stim sa va evităm in cazul in care ajungem sa naste unde sunteți dvs sau sa vă facem reclama "buna".Fereasca-ne Dumnezeu de asa oameni rai

Dana
30 august 2016
Cezariana

Am 3 cezariene si sincer cel mai greu a fost la prima. Nu știam cu ce ma voi confrunta. Dar da doamna din acest reportaj are dreptate....e al naibi de dureros tot procesul după naștere....mai ales pana ti se scot atele....nu mai spun ca si neputință de a îți lua singura puiul in brațe (neavand voie sa faci efort)....e al naibi de frustant. Așa ca si mie îmi e urat de acele persoane care ne critică pe noi mămicile care minunea nașteri a lăsat si semne pe corpul nostru....la cele care nasc natural nu se vede nici un semn dar noi suntem însemnate pe viață....si sincer nu regret....am niste copii frumoși de care sunt mandra si as indura acel chin de mii de ori pentru aceste bijuterii.

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0098 secunde