Medicii recomandă cumpătare în sărbătorirea Mucenicilor

357
Medicii recomandă cumpătare în sărbătorirea Mucenicilor - 69439823d43b4464cf6229e9f49eb510.jpg
Creștinii ortodocși sărbătoresc, astăzi, Sfinții Mucenici, iar în credința populară în această zi se încheie Babele, zilele capricioase ale îngemănării iernii cu primăvara. Tradiția spune că astăzi bărbații trebuie să bea 40 de pahare de vin, care reprezintă sângele vărsat de cei 40 de sfinți martiri. Chiar dacă nu sunt băute toate cele 40 de pahare, este bine ca măcar să se guste vin în această zi.
Medicii atrag atenția însă că alcoolul, mai ales consumat în exces, are efecte dăunătoare asupra organismului, motiv pentru care, contrar tradiției, recomandă moderație. Dr. Loti Popescu, șef Birou Promovarea Sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, a afirmat că alcoolul crește riscul de accidente vasculare cerebrale, de infarct miocardic favorizează arteroscleroza. "După câteva înghițituri de alcool, indiferent dacă este vorba de vin, bere sau lichior, survine o leziune durabilă pe creier, inimă, ficat și pancreas. Alcoolul produce agregarea trombocitelor și eritrocitelor, diminuând aportul de oxigen în creier și favorizând obstruarea capilarelor", a arătat medicul.
Efectele consumului de alcool se instalează mai rapid la persoanele vârstnice - arată un studiu realizat la Universitatea din Florida și publicat în revista "Journal of Studies on Alcohol and Drugs".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 06 Martie 2010
Stire din Sănătate : Românii, codași la vizitele la dentist
Sâmbătă, 06 Martie 2010
Stire din Sănătate : Alergie la… primăvară
Pagina a fost generata in 1.6495 secunde