Medicii români, susținuți la nivel internațional

262
Medicii români,  susținuți la nivel internațional - doctori-1341751331.jpg
Două dintre cele mai importante organisme profesionale ale medicilor din lume au transmis autorităților române scrisori de susținere a medicilor din țara noastră.

Potrivit Colegiului Medicilor din România, este vorba despre World Medical Association (WMA) și Standing Comittee of European Doctors (CPME), care s-au adresat Președinției, Guvernului și Parlamentului, cu privirea la citarea de către DNA a medicilor care s-au ocupat de cazul Adrian Năstase.

"În nicio situație, un medic nu poate compromite confidențiali-tatea față de pacienții săi, de aceea vă solicităm în mod respectuos proceduri corespunzătoare pentru această investigație. Susținem medicii din România și Colegiul Medicilor în protejarea drepturilor pacienților. Îngrijirea medicală este o problemă de încredere. Încălcarea acesteia de către organelor statului va avea un efect devastator", se arată în scrisoarea World Medical Association.

Totodată, reprezentanții comitetului doctorilor europeni spun și ei că fiecare pacient are dreptul fundamental de a primi îngrijiri medicale indiferent de statutul lor.

"Autonomia medicilor, indiferent pe cine ar diagnostica și trata, trebuie să fie menținută pentru binele prezent și viitor al pacienților, indiferent de orice interes. CPME solicită autorităților române să acționeze pentru a asigura respectul pentru integritatea profesională în sensul de a garanta o înaltă calitate a sistemului de sănătate pentru fiecare pacient din România", au scris reprezentanții CPME. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2583 secunde