Medicii români vor fi pregătiți cu franci elvețieni

466
Medicii români vor fi pregătiți cu franci elvețieni - doctor-1324314190.jpg

Articole de la același autor

Elveția finanțează sistemul medical din România cu 10 milioane de franci elvețieni. Este vorba de o finanțare nerambursabilă pe o perioadă de opt ani, de care va beneficia Ministerul Sănătății între 19 decembrie 2011 și 6 decembrie 2019.

Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea unor programe de pregătire a personalului medical, precum medici și asistenți medicali din toate unitățile sanitare, în specialitățile urgență, terapie intensivă pediatrică, neonatală și medicină primară.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, fondurile se acordă în cadrul programului de cooperare elvețiano-român, aprobat printr-un acord cadru încheiat între Consiliul Federal Elvețian și Guvernul României.

În cadrul programului de pregătire al medicilor de familie, vor fi înființate noi centre multifuncționale, iar pentru serviciile de urgență va fi inclusă și colaborarea cu serviciul aerian de salvare elvețian REGA.

Aceasta nu este, însă, prima colaborare româno-elvețiană în domeniul Sănătății. "În perioada 1996-2006, țara noastră a mai beneficiat de subvenții elvețiene în cadrul a trei programe care au vizat dezvoltarea serviciilor de urgență și neonatale din țara noastră", se mai arată în comunicatul trimis de Ministerul Sănătății.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Iulia Timoșenko suspectă de cancer
Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Social : Medicii susțin, duminică, rezidențiatul
Pagina a fost generata in 0.3269 secunde