Medicii vor fi evaluați în funcție de inițiativă și creativitate

932
1
Medicii vor fi evaluați în funcție de inițiativă și creativitate - evaluaremedici-1313513005.jpg

Articole de la același autor

Începând din septembrie, cadrelor medicale le va fi evaluată activitatea, pe baza unor criterii de evaluare a performanțelor, publicate în Monitorul Oficial la începutul lunii în curs, printr-un ordin de ministru.

Oana Grigore, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, a declarat, pentru "Cuget Liber", că este vorba de noi criterii de apreciere a activității personalului, ce trebuie introduse după modificarea Codului Muncii.
"Nu sunt pentru a reduce din salarii sau pentru a realiza noi disponibilizări de personal. În funcție de criteriile de evaluare, cadrele medicale vor primi calificative, în funcție de care se va ține cont în avansarea în grad. Astfel, dacă un asistent sau un medic vor primi «Nesatisfăcător», vor rămâne pe aceeași treaptă, nu vor putea accede la un grad superior. Medicul nu va putea să-și dea primariatul, iar asistentul nu va putea să devină asistent principal. În consecință, nu vor putea accede nici la un salariu mai mare", a afirmat reprezentanta ministerului.
Pe de altă parte, cu ajutorul acestor criterii, ministerul dorește să aibă o imagine de ansamblu asupra gradului de pregătire al cadrelor medicale.

Criteriile impuse de minister
Astfel, medicii și asistenții vor fi notați cu note de la 1 la 5, corespunzătoare calificativelor: între 1 și 2 - "nesatisfăcător", între 2,01 și 3,50 - "satisfăcător", între 3,51 și 4,50 - "bine", iar între 4,51 și 5,00 - "foarte bine".
Printre criteriile de care se va ține cont, se numără cunoștințele și experiența profesională, promptitudinea și operativitatea în realizarea atribuțiilor de serviciu prevăzute în fișa postului, calitatea serviciilor executate. Totodată, potrivit Ordinului de ministru 1229, cadrele medicale vor fi punctate și în funcție de receptivitatea și disponibilitatea de a depune efort suplimentar, cât și de disciplină și obiectivitate. Puncte mai multe vor primi cei care se implică intens în folosirea echipamentelor și materialelor medicale, cât și cei care dau dovadă de inițiativă și creativitate la locul de muncă. Reprezentanții ministerului nu au putut însă să exemplifice, concret, ce înseamnă "creativitate" într-un spital.

Evaluări până la sfârșitul anului
Dr. Dan Căpățână, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a declarat că, pe lângă criteriile propuse de Ministerul Sănătății, Comitetul director al unității intenționează să introducă și alte norme. "Avem niște propuneri în plus, dar urmează să fie prezentate Consiliului de Administrație. Evaluările vor fi realizate, la nivelul spitalului, până la sfârșitul anului", a afirmat medicul.



Comentează știrea

Floriana
17 august 2011
evaluare

Eu propun evaluarea profesorilor in functie de initiativa si creativitate, dar mai ales in functie de corectitudine. Cine ii va evalua pe medici?

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Cât ne costă să mergem la medic
Joi, 09 Septembrie 2010
Stire din Social : Deficit de medici la Urgență
Pagina a fost generata in 0.3338 secunde