"Medicina celor 4 P" care salvează vieți

364
Laureat al premiului Nobel pentru Fiziologie și Medicină în 2008 pentru descoperirea virusului HIV, profesorul Luc Montagnier consideră că "prevenția este medicina viitorului". Grandioasa realizare a profesorului a avut loc în 1983 și a stat la baza unor cercetări minuțioase și a unei munci titanice, ale cărei rezultate au modificat esențial lumea medicală. Aflat la București pentru câteva zile în calitate de invitat al proiectului "Momentul Magellan al Medicinei", acesta a declarat pentru agenția de presă Mediafax , principiile după care și-a ghidat întreaga carieră. Profesorul susține că datorită tehnologiilor moderne din medicină și a evoluției acesteia, rata medie de viață a crescut cu 30%, dar pe de altă parte, maladiile grave atacă necontenit populația, chiar și la vârste foarte fragede. Concluzia acestuia a fost că medicina trebuie să se adapteze vremurilor noi și să își stabilească noi perspective în tratarea bolilor care, se pare că s-au adaptat și ele secolului în care trăim. Așa s-a născut abordarea "medicinei celor 4 P": 

P1- predictivă

P2- preventivă

P3- personalizată

P4- participativă.

"Pacientul nu este o cifră, un caz, un subiect, ci este o ființă umană căreia trebuie să i se acorde timp, să fie ascultată și alături de care să se poarte un dialog constructiv", a declarat profesorul Montagnier.

O altă teorie care întărește această perspectivă se referă la modul de viață pe care fiecare individ trebuie să îl adopte pentru a nu ajunge să sufere de vreo boală. Pentru un organism echilibrat, profesorul recomandă o alimentație sănătoasă, evitarea factorilor de stres și a radicalilor liberi. Acesta conduce încă din 1993 Fundația Mondială de cercetare și prevenire contra SIDA, cercetând în paralel originea bolilor cronice și a stresului oxidativ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Stop incendiilor!
Pagina a fost generata in 0.6569 secunde