Tot mai mulți tineri, infectați cu HIV pentru că nu folosesc prezervativul

432
Tot mai mulți tineri, infectați cu HIV pentru că nu folosesc prezervativul - hiv-1345766733.jpg
Ultimele statistici ale infectării cu virusul HIV în țara noastră arată că aproape jumătate din românii nou-diagnosticați au vârsta mai mică de 30 de ani. Potrivit Asociației Române Anti-SIDA (ARAS), din cei 619 de oameni diagnosticați recent, 43 la sută au vârsta cuprinsă între 20 și 29 de ani, iar 64% dintre aceștia s-au infectat prin intermediul contactului heterosexual neprotejat. 

Potrivit dr. Maria Georgescu, directorul executiv al ARAS, și la nivelul anului trecut, jumătate din noile cazuri de HIV depistate erau în rândul tinerilor între 20 și 24 de ani. Totodată, un raport publicat de Fundația Tineri pentru Tineri în anul 2012 arată că 54% dintre tinerii cu vârste între 15-24 de ani nu au folosit prezervativul pentru fiecare contact sexual ocazional, iar 16,3% nu l-au folosit niciodată.

"Toate aceste statistici demonstrează că mulți dintre tinerii activi sexual nu sunt conștienți de riscurile la care se supun în cazul unui contact neprotejat. Este important ca ei să conștientizeze utilitatea prezervativului în protecția împotriva virusului HIV. Foarte important este și ca tinerii activi sexual să meargă să se testeze, iar în cazul unui rezultat pozitiv, să facă tratament", a declarat dr. Maria Georgescu. Medicul a precizat că durata de viață a bolnavilor cu HIV care urmează continuu și cu strictețe tratamentul prescris de medic este similară cu durata de viață a unei persoane sănătoase.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 01 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Boala care a speriat omenirea
Luni, 19 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : SIDA se ia prin sărut?
Pagina a fost generata in 0.588 secunde