Meningita este o infecție care nu trebuie ignorată

335
Meningita este o infecție care nu trebuie ignorată - fondmeningitajpg2-1670009636.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă sunt mici, şi copiii pot fi diagnosticaţi cu meningită, ce se poate manifesta în moduri foarte diferite, de la un pacient la altul. Această afecţiune se referă la inflamarea membranelor protectoare ale creierului şi ale coloanei vertebrale, iar copiii sunt în mod special vulnerabili la această boală.

De cele mai multe ori, simptomele pe care cei mici le manifestă includ dureri intense de cap. La ei, acestea sunt, uneori, foarte greu de suportat şi pot radia spre ceafă. În cazul nou-născuților, un simptom caracteristic meningitei este umflarea fontanelei. La cei mai mari, apar durerile de burtă, greața şi voma. Potrivit dr. Mirela Albu, aceste simptome ale meningitei la copii sunt frecvente în fazele inițiale ale bolii. Pe lângă semnalele menționate, pacientul şi-ar putea pierde pofta de mâncare, parțial din cauza crampelor abdominale dureroase. O altă complicație a meningitei este reprezentată de fotofobie, numită şi fotosensibilitate. Astfel, când micuțul este expus la multă lumină, în special la cea solară, ochii săi încep să lăcrimeze. Fotofobia este însoțită de greață şi intensificarea durerilor de cap.
 

De asemenea, atunci când un copil suferă de meningită, acesta va adopta o postură corporală uşor de identificat. Ca urmare, în timp ce stau întinşi pe o parte, ei țin capul înclinat înapoi şi picioarele îndoite. Totodată, micuţii adoptă poziția menționată încercând să-şi extindă gâtul, dar nu vor reuşi să facă acest lucru din cauza rigidității.


„Sunt situaţii în care copiii afectați de meningită întâmpină dificultăți în a-şi concentra vederea asupra unui obiect anume, ceea ce provoacă vedere dublă. În acelaşi timp, şi febra este un simptom important al meningitei. Ei vor raporta spasme şi senzații constante de frig, iar pe măsură ce febra creşte, devine mai greu de controlat. Totuşi, acest simptom poate fi provocat de numeroase alte boli, drept pentru care nu trebuie să trageţi concluzii pripite. Alteori, însă, erupțiile cutanate şi roşeața pot fi, de asemenea, simptome ale meningitei la copii. Cert este că, indiferent de simptomele pe care le manifestă, meningita este o infecție care nu poate fi ignorată”, a subliniat medicul.


În astfel de situaţii, cereţi, neapărat, opinia unui specialist pentru a obține un diagnostic corect, iar în cazul în care rezultatele investigațiilor medicale sugerează că micuțul suferă de meningită, duceţi-l imediat la un spital pentru a primi îngrijire adecvată. În ceea ce-i priveşte pe nou-născuți şi sugari, la ei meningita provoacă irascibilitate, agitație şi pierderea poftei de mâncare. La fel ca şi în cazul copiilor mai mari, febra este primul simptom experimentat de micuț, iar uneori poate surveni şi hipotermia. Respirația agitată şi convulsiile intră, de asemenea, în categoria de simptome vizibile ale meningitei la bebeluşi. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8604 secunde