Mențineți-vă un stil de viață sănătos, pentru a preveni boala Alzheimer!

180
Mențineți-vă un stil de viață sănătos, pentru a preveni boala Alzheimer! - alzheimer-1686917211.jpg

Articole de la același autor

O afecțiune foarte des întâlnită în ziua de azi, care afectează milioane de oameni este boala Alzheimer. Din păcate, în ciuda progreselor constante ale științei, până în prezent nu există un tratament care să ajute la vindecarea bolii, ci doar la ameliorarea simptomelor. Ceea ce tehnologia a făcut posibil, prin intermediul testelor, este de a arăta dacă o persoană tânără va suferi, într-un procent ridicat, de boala Alzheimer la bătrânețe. Ca urmare, recomandările profesioniștilor din domeniul sănătății pentru a reduce riscul de a suferi de boala Alzheimer este de a menține un stil de viață sănătos, un regim alimentar corespunzător și să faceți exerciții fizice frecvente.

Înainte de toate, populația trebuie să știe că boala Alzheimer este o afecțiune a creierului care se agravează în timp. Aceasta se caracterizează prin modificări la nivelul creierului care au ca rezultat depozite de anumite proteine. Practic, afecțiunea face ca creierul să se micșoreze, iar celulele cerebrale mor în cele din urmă. La ora actuală, boala Alzheimer este cea mai frecventă cauză a demenței, un declin treptat al memoriei, gândirii, comportamentului și abilităților sociale.

Cu toate acestea, este important de subliniat că există un simptom foarte special și puțin cunoscut al bolii Alzheimer, respectiv pierderea capacității vizuale și spațiale. În acest sens, o persoană bolnavă își poate pierde capacitatea de a determina mărimile și formele, de a măsura distanțele, de a determina culorile sau contrastele, de a relaționa obiectele dintr-un mediu sau de a înțelege imaginile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5369 secunde