Metode la îndemână pentru a scăpa de retenția de apă

404
Metode la îndemână pentru a scăpa de retenția de apă - retentiadeapasursaslabsaugras-1625754648.jpg

Articole de la același autor

Uneori, oamenii se confruntă cu problema retenţiei de apă. Ce trebuie să faceţi s-o eliminaţi? Puteţi scăpa de ea apelând la ceaiuri, alimente diuretice, pe lângă care nu trebuie să lipsească exerciţiile fizice, care stimulează transpiraţia.

Vreţi să ştiţi cum se poate realiza detoxifierea pentru eliminarea retenţiei de apă? V-aţi săturat de această problemă care provoacă multe simptome neplăcute: faţă, pleoape, abdomen sau picioare umflate, senzaţie de greutate şi kilograme în plus. Potrivit medicului de familie Mariana Scarlat, sarea este necesară organismului, dar numai dacă este de calitate superioară, cum ar fi sarea de mare sau de Himalaya, şi dacă este consumată în cantităţi mici. Dacă vreţi, însă, să combateţi rapid retenţia de apă, trebuie să eliminaţi complet sarea din alimentaţie, cel puţin până când se reduc umflăturile.

Prin urmare, trebuie să procedați în felul următor: nu presărați sare în mâncare. Apoi, înlocuiţi-o sau optaţi pentru alte metode de asezonare a preparatelor (lămâie, oţet, muştar, ierburi aromatice, condimente). Între timp, mare atenţie la alimentele care au un conţinut bogat, dar ascuns, de sare. Câteva exemple ar fi: brânza, mezelurile, sosurile, cartofii prăjiţi sau chipsurile, alunele sărate, dar şi alimentele congelate sau semipreparate.

Spre deosebire de sodiu, potasiul este un mineral ce ajută la eliminarea retenţiei de apă. Prin urmare, acesta trebuie inclus în alimentaţie zilnic, nu numai în timpul unei cure de detoxifiere.

„Pe lista alimentelor bogate în potasiu se află roşiile, dovleacul, ţelina, anghinarea, sparanghelul, guava, kiwi, bananele. Desigur, o opţiune excelentă este să vă începeţi ziua cu un smoothie cu banane, nucă de cocos şi kiwi îndulcit cu ștevie. O altă idee ar fi să preparaţi o salată cu roşii, dovleac, ţelină şi sparanghel, asezonată cu usturoi, oţet, oregano şi ulei de măsline. În plus, consumul de apă sau băuturi detoxifiante, dimineaţa, ajută foarte mult organismul şi îi permite să se concentreze asupra îndeplinirii proceselor sale diuretice naturale.

Pe de altă parte, poate părea paradoxal, dar consumul de apă ajută la eliminarea retenţiei de apă, deoarece acest lichid vital activează funcţiile renale. Reţineţi! Beţi apă de calitate şi, dacă se poate, cu un conţinut scăzut de sodiu”, a explicat medicul.

Dr. Mariana Scarlat consideră că, atunci când încercaţi să scăpaţi de retenţia de apă cât mai repede, consumul de ceaiuri medicinale cu proprietăţi diuretice contribuie la procesul de detoxifiere. Dintre plantele care vă ajută amintim doar câteva. De exemplu, coada-calului este una dintre cele mai diuretice plante. Prin urmare, este indicat să beţi ceaiul doar pe o perioadă scurtă de timp, nu pe termen lung. La rândul său, păpădia nu acţionează numai asupra rinichilor, ci şi a ficatului, drept pentru care ajută la o detoxifiere completă. La fel şi brusturele, căci ajută la eliminarea lichidelor reţinute în corp, prin urină şi transpiraţie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5394 secunde