Pepenele galben hidratează și este un bun revigorant

173
Pepenele galben hidratează și este un bun revigorant - pepenelegalben2-1623245423.jpg

Articole de la același autor

Vă place pepenele galben? Pe lângă faptul că are un gust delicios, acesta este și o bogată sursă de vitamine și energie, un adevărat izvor de sănătate. Dintre componentele pepenelui galben, cele mai importante sunt vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9, glucidele, lipidele, fibrele, magneziul și calciul. De asemenea, fructul este sărac în calorii și conține fibre. Specialiștii spun că pentru a beneficia din plin de proprietățile sale nutritive este bine să-l consumați în stare proaspătă.

În același timp, se spune că pepenele galben este un foarte bun hidratant și revigorant, conținutul de apă fiind de peste 95%. Astfel, ajută la hidratarea și detoxifierea eficientă a organismului, putând fi consumat în acest scop în cure de o zi sau de două zile pe săptămână, perioadă în care se consumă exclusiv pepene galben.

Potasiul care se regăsește în concentrații mari în pepenele galben este un mineral esențial pentru organism, necesar pentru aproape toate procesele fiziologice. În plus, acesta joacă un rol important în funcționarea corectă a mușchilor, a inimii și este esențial și pentru funcționarea tractului gastrointestinal. Vitamina B6 sau piridoxina se găsește în abundență în pepenele galben, din această cauză pepenele galben este deosebit de util pentru cei care au afecțiuni ale sistemului nervos periferic, dar și pentru sănătatea și buna funcționare a sistemului nervos central. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Decembrie 2016
Stire din Sănătate : Nu ne hidratăm corespunzător!
Pagina a fost generata in 0.4332 secunde