Mezelurile vă îmbolnăvesc de diabet
Consumul zilnic de carne roșie, provenind mai ales din mezeluri, crește semnificativ riscul de declanșare a diabetului de tipul II, se arată într-un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition.
Potrivit acestui nou studiu, cel mai mare realizat până în prezent, o cantitate de 100 de grame de carne roșie consumată zilnic crește cu 19% riscul de declanșare a diabetului. În cazul consumului zilnic a 50 de grame de carne roșie provenind din mezeluri - crenvurști, cârnați, pastramă -, riscul de diabet crește cu 51%, spun cercetătorii.
Potrivit acestui nou studiu, cel mai mare realizat până în prezent, o cantitate de 100 de grame de carne roșie consumată zilnic crește cu 19% riscul de declanșare a diabetului. În cazul consumului zilnic a 50 de grame de carne roșie provenind din mezeluri - crenvurști, cârnați, pastramă -, riscul de diabet crește cu 51%, spun cercetătorii.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Vineri, 12 August 2011
Vineri, 12 August 2011
Vineri, 12 August 2011
Vineri, 12 August 2011