Operație de reconstruire a feței unui copil desfigurat de un pitbull

353
O echipă de chirurgi din Monterrey, Mexic, a reușit să reim-planteze o parte din fața unui copil care a fost mușcat de un câine din rasa pitbull.

"Suntem foarte mândri de echipa noastră de medici și fericiți de recuperarea micuțului (pacient) Raul Carriquez", a declarat Juan Fransisco Salazar, purtător de cuvânt al Institutului de stat pentru securitate specială.

Raul Carrizales de șapte ani, a fost mușcat de un pitbull care i-a sfâșiat o mare parte din față la 26 iunie, în zona metropolitană a orașului Monterrey. Un agent de pază, martor al atacului, a avut prezență de spirit de a pune imediat bucata de față smulsă de câine în gheață, ceea ce a permis reimplan-tarea sa rapidă.

Chirurgii au putut reconstitui în proporție de cel puțin 90% buza superioară, 60% din buza inferioară și 50% din obrazul stâng al copilului desfigurat, la capătul unei operații de peste șase ore.

"Următoarea etapă este cea în care băiatul trebuie să-și regăseas-că sensibilitatea facială și capacitatea de a-și mișca buzele", mai explică Juan Francisco Salazar.

În luna mai a acestui an, primul american care a suferit o grefă totală de față a vorbit prima dată după dificila operație. Transplantul total de față a fost efectuat în Boston, fiind o premieră în Statele Unite. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7283 secunde