Concurs Mierea ar putea fi folosită la tratarea sinuzitei cronice

2132

Articole recomandate

Mierea este eficientă împotriva sinuzitei cronice și ar putea fi folosită în tratamentul pentru această afecțiune, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Ottawa, publicat de presa americană de specialitate.
Potrivit cercetătorilor canadieni, compușii din miere care luptă în mod natural contra germenilor atacă și bacteriile care cauzează sinuzita, distrugându-le. Cercetătorii au făcut studiul pentru a-și da seama cum acționează mierea asupra biofilmelor responsabile pentru numeroase infecții cronice. Anumite bacterii, precum stafilococul auriu (Staphylococcus aureus) sau bacilul piocianic (Pseudomonas aeruginosa) se izolează de substanțele anti-microbiene ascunzându-se în biofilme, care nu pot fi penetrate nici de cel mai puternic anti-microbian.
Echipa de cercetători a aplicat miere pe biofilmele care cauzează sinuzita. Concluzia - mierea ucide acest tip de bacterii, fiind mai eficientă decât antibioticele folosite, în mod normal, pentru tratarea sinuzitei.
Cercetări mai vechi au demonstrat că mierea este mai eficientă în tratarea tusei la copii decât medicamentele administrate acestora în mod obișnuit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.612 secunde