Ministerul Sănătății blochează exportul de vaccinuri

145
Ministerul Sănătății blochează exportul de vaccinuri - vaccine-1494405985.jpg
La solicitarea ministrului Sănătății, prof.dr. Florian Bodog, Comisia Europeană (CE) a avizat favorabil, în procedură de urgență, decizia de suspendare temporară a exportului intracomunitar a vaccinului combinat care protejează împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (ROR).


Având în vedere epidemia de rujeolă cu care se confruntă țara noastră, dar și discontinuitatea în aprovizionarea cu vaccinurile obligatorii din Calendarul de imunizare, în data de 27 aprilie 2017, autoritățile române au notificat Comisiei Europene un proiect de Ordin care prevede blocarea exporturilor de vaccinuri, astfel încât să fie asigurat necesarul de doze pentru protejarea copiilor din România. 


După examinarea proiectului de act normativ, Comisia Europeană a considerat că, în acest caz particular, solicitarea adoptării în procedură de urgență este justificată. 


Ministrul Sănătății a declarat că va lua toate măsurile necesare pentru ca pacienții români să poată beneficia la timp, și în condiții optime de vaccinuri, dar și de medicamentele și tratamentele de care au nevoie. 


"Din păcate, deși epidemia de rujeolă a fost anunțată acum un an, Ministerul Sănătății nu a luat măsuri corespunzătoare și nu a făcut niciun stoc de vaccin, pentru a suplimenta în județele unde acest produs s-a epuizat. Așa am ajuns la situația din acest moment, în care direcțiile de sănătate publică din 10 județe nu mai au stocuri de vaccin", a declarat ministrul Sănătății, prof. dr. Florian BODOG.


Ministrul a mai declarat că, în proiectul Legii vaccinării s-a prevăzut asigurarea unui stoc de minimum 6 luni pentru aceste produse. 
Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2032 secunde