Mituri despre cancerul de sân

165
Cancerul de sân e a doua formă de neoplazie care face printre cele mai multe victime în rândul femeilor. De aceea este important ca femeile să fie informate corect despre această boală. Miturile care circulă și care mai mult le înspăimântă pe reprezentantele sexului frumos nu sunt de ajutor, consultația unui specialist fiind necesară.
r Un nodul în sân înseamnă cancer - medicii spun că 80% dintre nodulii descoperiți la sâni sunt benigni. Cu toate acestea, femeile care depistează un nodul trebuie să se prezinte la un specialist și să facă o mamografie.
r Mamografiile contribuie la răspândirea cancerului în organism - mamografia este o radiografie a sânului, nu duce la extinderea cancerului. Mai mult, mamografia este cea mai bună metodă pentru a diagnostica la timp tumorile canceroase, în special la femeile care au trecut de 40 de ani.
r "În familie nu sunt membri care au avut cancer, nici eu nu mă pot îmbolnăvi" - este adevărat că femeile care au cazuri de cancer de sân în familie prezintă un risc mai mare. Dar nu trebuie ignorați nici factorii externi, precum fumatul, dieta, consumul de alcool, căci și aceștia contribuie la posibilitatea dezvoltării neoplaziei.
r Mamectomia este cea mai bună metodă pentru a preveni reapariția cancerului - foarte puține femei diagnosticate cu cancer la sân au nevoie de o mamectomie, e de părere Diana Zuckerman, președintele Centrului Național de Cercetări pentru Femei și Familie. Ea a adăugat că 75% dintre femeile bolnave pot conta pe chimioterapie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5017 secunde