Excesul de dulciuri în copilărie favorizează apariția violenței la maturitate

202
Copiii care mănâncă dulciuri în fiecare zi se confruntă cu un risc crescut de a avea un comportament violent la maturitate, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Cardiff din Țara Galilor (Marea Britanie), publicat în British Journal of Psychiatry. Potrivit autorilor, acest studiu este primul care analizează efectele alimentației copiilor asupra apariției caracterului violent la vârsta adultă.
Efectuat pe un eșantion de 17.415 britanici născuți în 1970, acest studiu interdisciplinar pe termen lung a demonstrat că tinerii care, până la vârsta de 10 ani, au mâncat dulciuri zilnic se confruntă cu probabilități mai mari de a fi condamnați pentru comiterea unor violențe, atunci când ajung la o vârstă cuprinsă între 29 și 34 de ani.
Oamenii de știință au remarcat faptul că, dintre persoanele violente care se înscriu în această tranșă de vârstă, 69% au mâncat ciocolată și alte tipuri de dulciuri aproape în fiecare zi în copilărie, iar în cazul adulților non-violenți, doar 42% au primit o doza zilnică de dulciuri atunci când erau mici.
"Cea mai bună explicație a noastră este că, atunci când li se oferă copiilor, zilnic, ciocolată sau alte dulciuri, ei nu mai învață să aibă răbdare înainte de a obține ceea ce vor", iar acest lucru îi împinge spre "un comportament impulsiv, puternic asociat cu delincvența", a declarat Simon Moore, coordonatorul echipei de cercetători.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7802 secunde