Nașterea la Armonia Hospital din Constanţa. „Oare voi fi în stare să-mi aduc copilul pe lume?”

1189
Nașterea la Armonia Hospital din Constanţa. „Oare voi fi în stare  să-mi aduc copilul pe lume?” - fondarmonia2-1639754695.jpg

Articole recomandate

Mama Natură pregătește cu multă meticulozitate fiecare femeie în perioada în care este gravidă pentru a face față ultimului efort, acela de a naște. Procesul sarcinii te pregătește pe tine și pe bebelușul tău pentru naștere. Nașterea naturală nu înseamnă suferință, ci libertatea de găsi alinare în mai multe feluri. Corpul îți spune ce are nevoie, iar tu trebuie doar să descoperi cum să reacționezi.

Nașterea în apă reprezintă o opțiune demnă de luat în considerare în ceea ce privește nașterea naturală. În momentul în care contracțiile se intensifică și devin din ce în ce mai dureroase, tu ești așezată într-o cadă specială cu apă caldă, la o temperatură de aproximativ 37 °C (temperatura corpului). Pentru că apa are efect antispasmotic, durerile sunt atenuate, mușchii se destind, iar colul uterin se dilată mult mai ușor. Datorită apei calde, riscul rupturilor vaginale scade, la fel ca și necesitatea unei epiziotomii deoarece țesuturile perineului devin mai elastice. Venirea pe lume a fătului nu este atât de brutală, deoarece micuțul plonjează într-un mediu acvatic asemănător cu acela din care vine, adică din uterul mamei. De aceea, gravidele nu au de ce să se teamă că bebelușul s-ar putea îneca. Această naștere în apă se practică de foarte mult timp la Armonia Hospital din Constanța, strada Mircea cel Bătrân nr. 100. În acest loc, mama are o mai mare ușurință și libertate de a se mișca spontan și de a schimba pozițiile pentru a urmări expulzarea copilului. La cererea mamei, se poate pune și muzică, pentru o relaxare sporită. Travaliul și nașterea nu trebuie să fie un proces violent pentru mamă, ci un eveniment care să o îmbogățească spiritual și să o împlinească. Această abordare se referă la îmbunătățirea nașterilor din spitale, la faptul că atât mama, cât și bebelușul trebuie tratați mai blând.

O altă alternativă de a aduce pe lume un copil este nașterea vaginală, cu anestezie epidurală. Aceasta este opțiunea la care apelează cele mai multe femei, pentru că pot naște pe cale naturală, însă durerile sunt ameliorate. Anestezia epidurală permite, de fapt, atenuarea sau chiar suprimarea durerilor în timpul travaliului și în timpul nașterii.



Partenerul de viaţă poate asista la naştere


Pe măsură ce te pregătești pentru ziua nașterii, învață cât poți de multe despre metodele de calmare a durerii ca să fii pregătită să iei decizii în momentul nașterii. Dacă vei înțelege ce este de fapt anestezia epidurală, cum este administrată, precum și beneficiile și riscurile sale, vei lua o decizie în cunoștință de cauză în așa fel încât să fie bine atât pentru tine, cât și pentru copil. Echipa medicală este alături de tine pentru a te sfătui: dacă nașterea se anunță dificilă sau dacă te simți slăbită, anestezia este recomandată.

Nașterea prin operație cezariană. În acest caz, bebelușul se naște printr-o operație programată sau ca rezultat al unei urgențe intervenite în timpul nașterii naturale. Procedura în sine nu este de obicei dureroasă, pentru că mama se află sub anestezie. Acestea fac ca operația cezariană să fie atrăgătoare, atât pentru părinți, cât și pentru specialiști. Deși cezariana este preferată de multe femei pentru că le scutește de durerile nașterii, aceasta nu trebuie privită cu ușurință, deoarece este o operație chirurgicală majoră. Operațiile chirurgicale sunt însoțite de riscuri, cum ar fi cheaguri de sânge și infecții, iar tu trebuie să te recuperezi în urma operației și în același timp să ai grijă și de nou-născut. În ziua de azi, tot mai multe femei doresc ca la nașterea bebelușului să fie împreună cu partenerii lor și se simt mai în siguranță dacă aceștia sunt alături de ele. Tăticii vor și ei să fie prezenți lângă mămici pentru a le susține și pentru a participa la primele momente de fericire alături de bebelușul lor. Ba mai mult, ei își doresc să aibă un rol activ în timpul nașterii și să fie cei care taie cordonul ombilical. Trebuie să știi că venirea pe lume a bebelușului este un eveniment emoționant care afectează profund familia și ar fi păcat să-l privezi tocmai pe el de acest lucru. Trăiește cu intensitate experiența nașterii, în familie!


Pentru orice fel de informaţii, sunaţi la Armonia Hospital: 0760.665.098 sau 0747.474.747.

Dr. Mohamed ZAHER



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5648 secunde