Nepotrivirea la pat, motiv de a pune capăt unei relații

8307
1
Nepotrivirea la pat, motiv de a pune capăt unei relații - df94f143522b2d50517e433d0b82745c.jpg
Un motiv tot mai des invocat de persoanele care decid să pună capăt unei relații este nepotrivirea la pat. Este o practică întâlnită atât la cuplurile tinere, cât și la cele care durează de ani buni. Întrebarea firească este de ce cuplurile cu experiență au avut nevoie de ani ca să-și dea seama că nu se potrivesc la pat.

Pentru a înțelege ce este de fapt nepotrivirea la pat, dr. Dan Ghenea, specialist în psihiatrie, explică: "Potrivirea sexuală este o cheie a satisfacției de cuplu. Ceea ce este mai puțin evident este că potrivirea nu este dată, nu există oameni făcuți unul pentru altul, ci se dobândește prin cunoașterea celuilalt. Exact ceea ce nu se întâmplă în prima etapă a unei pasiuni amoroase, începută cu un contact sexual, între doi străini între care există dorință".
Fiecare partener trece prin diverse situații fizice sau psihice, care modifică dorințele sexuale, afectând viața intimă a cuplului. Este explicația pentru care cupluri care credeai că nu se vor despărți în veci hotărăsc să se despartă pe motiv că nu se mai potrivesc la pat. "Spațiul intim este un loc de libertate personală. Am construit un spațiu intim de cuplu viabil atunci când în acest spațiu ambii parteneri se simt simultan liberi și siguri în exprimarea lor ca persoane", a explicat spe-cialistul.

Terapia ideală, varietatea
Dacă însă intimitatea celuilalt este foarte bine cunoscută, dacă sunt eliminate temerile, dacă nu este influențat comportamentul sexual de modele pe care încercați să le copiați, puteți găsi alt motiv al rupturii relației.
Nepotrivirea la pat apare atunci când bagajul cu care ați venit în relație alungă arma sexualității, adică seducția.
Dacă unul dintre parteneri simte nevoia să facă sex de trei ori pe săptămână, iar celălalt poate și fără săptămâni întregi, este o problemă sau chiar o nepotrivire la pat. Specialiștii sunt de părere că neconcordanța dintre libidouri și practicile sexuale diferite ale partenerilor sunt cauze ale instalării nepotrivirii la pat.
Pierderea interesului pentru celălalt trebuie înlăturată prin alimentarea, cu elemente noi de fiecare dată, a relației de cuplu. Încercați să vă concentrați pe intimitatea din cuplu, nu pe actul sexual în sine, nu uitați că varietatea nu strică niciodată, iar cât privește comunicarea dintre parteneri, ea poate fi terapia ideală.
Nu uitați că în pat nimic nu este interzis și totul se acceptă.

Comentează știrea

andrei
19 februarie 2015
job

Oferim seriozitate maxima pentru cei care sa castige bani! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Mai 2009
Stire din Monden : Katie Holmes vrea mai mult sex
Pagina a fost generata in 0.4932 secunde