Nevoia de a urina des, în timpul nopţii, ascunde afecţiuni serioase

3190
Nevoia de a urina des, în timpul nopţii, ascunde afecţiuni serioase - nicturia-1694087192.jpg

Articole de la același autor

Nevoia de trezire din somn pentru a urina des mai este cunoscută, în termeni medicali, şi ca nicturie. Deşi unii cred că aceasta este o boală, de fapt nicturia este un simptom asociat anumitor afecţiuni. Este important să se identifice din timp cauzele care o provoacă, pentru că unele dintre afecţiuni pot fi grave, precum diabetul sau bolile de inimă, avertizează specialiştii Catena.


Consumul excesiv de lichide înainte de culcare


Unul dintre factorii principali care contribuie la nicturie este consumul ridicat de lichide, în special înainte de a merge la culcare. Odată ce rinichii procesează aceste lichide, producţia de urină creşte, ceea ce poate determina treziri frecvente pe timpul nopţii pentru a urina.


Infecţii ale tractului urinar


Infecţiile tractului urinar, cum ar fi cistita sau uretrita, pot provoca senzaţia de a urina frecvent şi pot agrava simptomele nicturiei. În timpul infecţiilor, mucoasa tractului urinar poate deveni inflamată, făcând ca vezica urinară să devină mai sensibilă.


Diabetul zaharat


Persoanele cu diabet zaharat pot avea niveluri ridicate de glucoză în sânge, ceea ce poate determina rinichii să filtreze şi să producă mai multă urină. Acest lucru poate contribui la nicturie şi poate indica o gestionare inadecvată a diabetului.

Diagnosticarea corectă a nicturiei implică evaluarea istoricului medical al pacientului, examinarea fizică şi eventuale teste suplimentare.
 

Uneori, medicul poate solicita monitorizarea diurezei pe parcursul unei zile, pentru a evalua cât de multă urină produce pacientul în 24 de ore.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9534 secunde