Nivelul prea scăzut al glicemiei diabeticilor, la fel de periculos ca și cel prea ridicat

229

Articole de la același autor

Tratamentul intens pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge la pacienții cu diabet se poate dovedi chiar mai periculos decât prezența unui nivel crescut al glucozei.
Conform unui studiu realizat de cercetători din Cardiff pe aproape 50.000 de pacienți cu diabet de tip doi, au arătat că un nivel scăzut al glucozei din sânge reprezintă risc de deces. De asemenea, au fost depistate diferențe sem-nificative în rata de deces a persoanelor tratate cu insulină și cei tratați cu tablete.
Echipa de cercetători a identificat 27.965 de pacienți cu vârste de minimum 50 de ani al căror tratament a fost intensificat cu doi agenți orali de scădere a glicemiei. Alți 20.005 de pacienți al căror tratament a fost schimbat pe insulină au fost incluși în studiu. S-a constatat astfel că pacienții care aveau glicemia de 7,5% aveau cel mai mic risc de deces. Pentru ambele grupuri riscul aproape s-a dublat atunci când nivelul a scăzut la 6,4%, de altfel, cel mai scăzut nivel înregistrat. Pentru cei cu nivelul cel mai ridicat, riscul de deces a crescut cu aproape 80%.
Dar pericolul pare să fie în mod special foarte pronunțat la pacienții tratați cu insulină, decât la cei cu tratament combinat. Cu toate acestea, pacienții care fac tratament bazat pe insulină au fost însă avertizați să nu își întrerupă medicația.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.1944 secunde