Noi cazuri de hepatită în școlile din Ovidiu

2583
1
Noi cazuri de hepatită în școlile din Ovidiu - noicazuridehepatita-1414941265.jpg

Articole de la același autor

După ce, la Spitalul de Boli Infecțioase s-au prezentat mai mulți constănțeni care aveau simptome de hepatită, week-endul care s-a încheiat a ridicat cifra internărilor. De data aceasta, însă, este vorba despre elevii din două unități școlare din localitatea Ovidiu.

"Este vorba de două școli din localitatea Ovidiu în care au fost cazuri de hepatită și de unde au fost luate probe. Tot acolo, în cadrul acestor două unități de învățământ, s-au făcut mai multe dezinfecții. Din păcate, însă, lupta aceasta împotriva hepatitei, care este cunoscută și drept «boala mâinilor murdare», trebuie dusă pe toate planurile, adică și acasă și la școală.

Din datele pe care le avem până în acest moment este vorba despre aproximativ 70 de cazuri, singurul focar existent fiind înregistrat într-o familie cu 4 persoane. Vom realiza o campanie de diseminare a informațiilor legate de igiena copiilor și vom vedea care sunt datele concrete în funcție de internările colegilor de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Trebuie precizat că aceste cazuri sunt diseminate în localitate, drept pentru care trebuie să vedem care sunt sursele exacte de îmbolnăvire pentru toți acești pacienți", a declarat, pentru "Cuget Liber", Cristina Schipor, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Comentează știrea

ochi de soim
3 noiembrie 2014
hepatita la Ovidiu

DSP ar trebui sa lase deoparte culoarea politica,ptr ca la Ovidiu se stia de mult, dar s-a mers pe blat ptr ca directoarea scolii este nevasta primarului Scupra,PSD. La asistenta sociala din Ovidiu,au fost facute analize angajatelor de acolo,in urma cu o luna,iar sefei de acolo care este si cadru didactic la liceu si protejata primarului,i-au fost comunicate rezultatele in secret la ureche.Asta nu inseamna ca este ceva suspect?De ce este tinut sub tacere acest lucru,ca aceasta femeie intra in contact cu elevii,serveste masa cu alte colege in primarie si in scoala,face anchete sociale in casele oamenilor.Sa fie testate toate si sa se anunte cazurile,nu sa mearga mana in mana complici,primarul,directorul scolii si medicii.Ba mai mult aceasta individa a fost si sefa sectiei de votare din Nazarcea.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5774 secunde