Nu consumați semințele de măr! În exces, pot fi dăunătoare organismului

166
Nu consumați semințele de măr! În exces, pot fi dăunătoare organismului - seminte-1687951437.jpg

Articole de la același autor

Dintre toate fructele, mărul se remarcă ca fiind unul dintre cele mai populare și versatile. Astfel, pe lângă gustul său dulce și răcoritor, acesta oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate, mai ales când vine vorba de îmbunătățirea digestiei și combaterea constipației. De exemplu, o porție din acest fruct conține, în medie, aproximativ patru grame de fibre, din care o mare parte sunt fibre solubile. Acestea din urmă acționează ca un agent de încărcare în intestine, ceea ce ajută la înmuierea scaunului și facilitează trecerea acestuia prin sistemul digestiv. După cum am menționat, mărul este unul dintre cele mai populare și alese fructe de către oameni.

În miezul său, există, însă, niște buzunare mici de semințe care, atunci când sunt mestecate, au un gust amar. În ceea ce privește consumul lor, unii specialiști sugerează că sunt sănătoase, în timp ce alții susțin că sunt otrăvitoare. În cercetările publicate în ultimii ani se arată că semințele sunt o sursă de proteine, fibre alimentare și lipide. De aici și ipoteza care sugerează că acestea ar putea fi benefice pentru sănătatea digestivă, cardiovasculară și metabolică.

Cu toate acestea, dincolo de substanțele nutritive pe care le conțin, ele concentrează o substanță cunoscută sub numele de amigdalină, care, atunci când este metabolizată, se degradează în cianură de hidrogen (HCN). Aceasta provoacă otrăvire și afectează capacitatea celulelor de a utiliza oxigenul. Pentru a avea vreun efect și pentru ca ceva grav să se întâmple, o persoană ar trebui să ingereze mai mult de 150 de semințe. Cele mai multe păreri ale medicilor spun că este mai bine să nu se mănânce semințele de măr sau semințele altor fructe care conțin această substanță (caise, cireșe și piersici). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Tratează acneea cu măr!
Pagina a fost generata in 0.4711 secunde