Nu e de joacă! IMPLANTURILE MAMARE pot determina complicații

975
1
Nu e de joacă! IMPLANTURILE MAMARE pot determina complicații - implant-1484139874.jpg

Articole de la același autor

La ora actuală, trendul natural face legea la Hollywood, în modă, dar și în industria frumuseții din toată lumea. Injectările de câteva minute atenuează ridurile instant, iar machiajul este unul minimalist. Chirurgia estetică s-a aliniat curentului: astăzi, chirurgii esteticieni recomandă implanturi mamare care să ofere un rezultat cât mai natural.


"Eu pledez pentru un rezultat natural pentru că nu vreau ca pacientele să se întoarcă peste un an la mine cu o capsulă contractilă (o complicație în care corpul încapsulează implantul, îl percepe ca un corp străin, iar sânul devine dur și deformat) sau cu un aspect total neplăcut al implantului. Deci, cu cât mai natural, cu atât mai bine", este de părere conf. dr. Cigdem Unal, chirurg estetician.


Deși există încă femei care-și doresc sâni exagerat de mari, medicul chirurg turc vine cu argumente puternice împotriva implanturilor supradimensionate.
"Există paciente pe care le chem de mai multe ori la consultație înainte de operație ca să le explic că dacă își doresc sâni exagerat de mari, rezultatul va fi departe de natural și există un risc mai mare al complicațiilor. Când aud că ar putea apărea probleme, că aș putea fi nevoită să reintervin ca să schimb implanturile sau să rezolv capsula contractilă, se răzgândesc și vor un rezultat natural", argumentează conf dr. Cigdem Unal. 


Femeile care-și fac mărire de sâni mai trebuie să fie atente la un aspect: calitatea implantului.
"Pacientele trebuie să știe că implanturile de generația a 3-a sau a 4-a trebuie să fie schimbate după 10 ani. Am avut paciente care au venit să le schimb implanturile mai vechi, care nu erau de calitate bună", afirmă chirurgul estetician.


Statisticile americane spun că numărul intervențiilor de augmentare mamară a crescut cu 30 la sută față de anii 2000 și domină în topul operațiilor. Pe lângă protezele mamare de bună calitate, chirurgii au la dispoziție astăzi și programe computerizate prin care pot simula rezultatul intervențiilor.


"Pacientele care își doresc sâni mai mari ar trebui să știe că recomandările chirurgilor pentru un implant nu trebuie să varieze mai mult de 30 de ml: nu e normal ca un chirurg să-ți recomande 250 de ml și un altul 600 de ml. Important de reținut este că există dureri în primele 48 de ore de la operație, dar acestea se vor reduce simțitor în a treia zi de la operație și cu ajutorul analgezicelor. Timp de 3 săptămâni, pacientele nu vor putea face anumite exerciții fizice, cum ar fi cele de brațe. Imediat după operație, există un risc de complicații cum ar fi infecțiile, desprinderea suturilor, iar mai târziu, există riscul unor capsule contractile. Fluctuațiile de greutate nu vor afecta implantul, iar alăptarea este posibilă", afirmă expertul estetician.


Cele mai multe operații de mărire a sânilor se fac tinerelor cu vârstele între 18 și 27 de ani. Însă candidate ideale sunt și femeile de peste 40 de ani care au născut deja și vor să-și îmbunătățească aspectul bustului.


Comentează știrea

Madalina
11 ianuarie 2017
Implant mamar

Implantul mamar sau marire sani cu silicon nu sunt periculoase.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4052 secunde