Nu vorbi la mobil când te plimbi. Află de ce?

856
Nu vorbi la mobil când te plimbi. Află de ce? - 31augnuvorbilamobil-1346430982.jpg
A impune cuiva, în ziua de azi, să renunțe la telefonul mobil din cauza riscurilor asupra sănătății ar fi un demers fără izbândă. Asta nu înseamnă însă că nu trebuie să ținem seama de sfaturile care ne pot feri de radiațiile periculoase. Vom prezenta, în continuare, câteva dintre recomandările specialiștilor englezi, citați de Daily Mail. Una dintre acestea se referă la faptul că nu este bine să vorbim la telefonul mobil când ne aflăm în mișcare. Nu e sănătos să vorbim la telefon nici dacă ne aflăm în mijloacele de trans-port în comun, la rândul lor aflate în mișcare: metrou, mașină, tren, tram-vai sau lift. În aceste spații, mobilul va folosi mai multă energie pentru a stabili conexiunile, de asemenea, învelișul metalic al liftului reține radiațiile și le reflectă asupra persoanelor care se află în interior.

Telefonul, departe de corp


A nu se înțelege că dacă nu ne aflăm în mișcare, putem vorbi la mobil după cum dorim. Nici vorbă! Aceiași specialiști recomandă ca telefonul să fie ținut cât mai departe de corp, mai exact, în geantă. Dacă acest lucru nu e posibil, în niciun caz telefonul nu trebuie… depozitat în buzunarele hainelor sau ale pantalonilor, mai ales în cazul bărbaților, care astfel s-ar expune riscului de infertilitate cu 30% mai mult decât cei care țin telefonul departe de corp. 


Nu ține telefonul lipit de ureche! - așa sună un alt sfat. Mai bine apasă butonul de recepție a apelului și așteaptă să se realizeze legătura. Abia apoi du aparatul la ureche, evitând să-l apropii prea mult. Chiar și două minute de convorbire îți afectează activitatea cerebrală. În plus, telefonul mobil emite radiații și când nu vorbești la el! Așadar, suficiente motive pentru ca aceste recomandări să fie transformate în obiceiuri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Miercuri, 29 August 2012
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Marţi, 28 August 2012
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Vineri, 17 August 2012
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.8102 secunde