Nucile reduc riscul de fibrilație atrială și insuficiență cardiacă
![Nucile reduc riscul de fibrilație atrială și insuficiență cardiacă - nuci-1702650786.jpeg](https://cugetliber.ro/imagini/original/nuci-1702650786.jpeg)
Articole de la același autor
Pandemia de Covid s-a încheiat, dar îmbolnăvirile nu au dispărut
24 Octombrie 2023
Ceaiul de gutui este extraordinar pentru organism
09 Noiembrie 2023
Uleiul de cocos și cel de rozmarin stimulează creșterea părului
16 Noiembrie 2023
Infuzia de păpădie vă va ajuta să eliminați fluidele din organism
16 Noiembrie 2023
Un studiu arată că dacă optaţj pentru consumul regulat de nuci de cel puțin trei ori pe săptămână, reduceţi riscul de fibrilație atrială și insuficiență cardiacă. Nucile constituie o sursă de acizi grași saturați, proteine, fibre și sunt bogate în componente benefice în protecția cardiovasculată, precum mineralele (magneziu, potasiu, zinc), vitamina E, folați, compuși polifenolici și fitosteroli. Mecanismele prin care aportul regulat de nuci poate influența sănătatea cardiovasculară implică ameliorarea profilului lipidic, controlul ponderal și nu în cele din urmă efectele antioxidante și antiinflamatoare. Rezultatele studiului sugerează existența unei asocieri inverse între consumul regulat de nuci de minimum trei ori pe săptămână și riscul de infarct miocardic, insuficiență cardiacă, fibrilație atrială și anevrism de aortă abdominală.
Un alt model de multivariabile aplicat pentru a identifica potențialii factori ce pot influența relația dintre consumul de nuci și bolile cardiovasculare a inclus indicele de masă corporală, istoricul de diabet, hipertensiune arterială și hipercolesterolemie. În concluzie, spun medicii, renunțarea la fumat, limitarea consumului de băuturi alcoolice, controlul periodic al stării de sănătate, managementul corect al afecțiunilor existente și menținerea unei greutăți sănătoase cu ajutorul unei diete sănătoase, sunt esențiale pentru reducerea riscului cardiovascular și de fibrilație atrială.
Un alt model de multivariabile aplicat pentru a identifica potențialii factori ce pot influența relația dintre consumul de nuci și bolile cardiovasculare a inclus indicele de masă corporală, istoricul de diabet, hipertensiune arterială și hipercolesterolemie. În concluzie, spun medicii, renunțarea la fumat, limitarea consumului de băuturi alcoolice, controlul periodic al stării de sănătate, managementul corect al afecțiunilor existente și menținerea unei greutăți sănătoase cu ajutorul unei diete sănătoase, sunt esențiale pentru reducerea riscului cardiovascular și de fibrilație atrială.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 17 Mai 2023
Duminică, 18 Decembrie 2022
Joi, 04 August 2022
Duminică, 29 August 2021
Luni, 03 Iulie 2017
Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014