Nucile reduc riscul de fibrilație atrială și insuficiență cardiacă

282
Nucile reduc riscul de fibrilație atrială și insuficiență cardiacă - nuci-1702650786.jpeg

Articole de la același autor

Un studiu arată că dacă optaţj pentru consumul regulat de nuci de cel puțin trei ori pe săptămână, reduceţi riscul de fibrilație atrială și insuficiență cardiacă. Nucile constituie o sursă de acizi grași saturați, proteine, fibre și sunt bogate în componente benefice în protecția cardiovasculată, precum mineralele (magneziu, potasiu, zinc), vitamina E, folați, compuși polifenolici și fitosteroli. Mecanismele prin care aportul regulat de nuci poate influența sănătatea cardiovasculară implică ameliorarea profilului lipidic, controlul ponderal și nu în cele din urmă efectele antioxidante și antiinflamatoare. Rezultatele studiului sugerează existența unei asocieri inverse între consumul regulat de nuci de minimum trei ori pe săptămână și riscul de infarct miocardic, insuficiență cardiacă, fibrilație atrială și anevrism de aortă abdominală.

Un alt model de multivariabile aplicat pentru a identifica potențialii factori ce pot influența relația dintre consumul de nuci și bolile cardiovasculare a inclus indicele de masă corporală, istoricul de diabet, hipertensiune arterială și hipercolesterolemie. În concluzie, spun medicii, renunțarea la fumat, limitarea consumului de băuturi alcoolice, controlul periodic al stării de sănătate, managementul corect al afecțiunilor existente și menținerea unei greutăți sănătoase cu ajutorul unei diete sănătoase, sunt esențiale pentru reducerea riscului cardiovascular și de fibrilație atrială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cine autorizează o plantație  de nuci
Pagina a fost generata in 0.7053 secunde