Numărul cazurilor de cancer de col și la ovar, în creștere la Constanța

171
Numărul cazurilor  de cancer de col și la ovar, în creștere la Constanța - numarulcancerelor-1403025775.jpg

Articole de la același autor

Numărul cazurilor de cancer de col și la ovar a crescut semnificativ în ultimii doi ani. Medicii susțin chiar că, deși se simt rău, pacientele ajung la spital atunci când este prea târziu sau când boala este foarte avansată, astfel că ele rămân internate pentru o perioadă foarte mare de timp și au nevoie de tratamente draconice care să le salveze.

"Sunt foarte multe cazuri de cancere de col și ovarian și, pentru că acum dispunem de o echipă bine pregătită și de echipament medical modern, adresabilitatea este și mai mare. Cu alte cuvinte, acestea nu mai merg la alte spitale din țară pentru operații, ci aleg să rămână aici", susține dr. Vlad Tica, șeful secției de obstetrică - ginecologie din cadrul Spitalului Județean Constanța.

Pe de altă parte, cancerul este o boală care, nedepistată în fază incipientă, impune costuri substanțiale de tratament și consumă foarte mult timp până când pacienta este pusă pe picioare. Cât privește operațiile, medicii susțin că acestea sunt foarte dificile, iar pacientele au nevoie de o perioadă mare de recuperare. Singura posibilitate de depistare a bolii este testul Babeș-Papanicolau, investigație decontată de stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.459 secunde