Cancerul ovarian ucide o mie de românce anual

200
Cancerul ovarian ucide o mie de românce anual - ovariancancerr1368016012-1368048446.jpg
În România, cancerul ovarian reprezintă cea de-a 5-a formă de cancer ca frecvență, la femei, cu o incidență care este cu 50% mai mare decât media mondială - 9,4 cazuri la 100,000 de locuitori. În fiecare an, în țara noastră se raportează 1.686 cazuri noi de cancer ovarian, în timp ce 981 de românce mor anual din cauza cancerului ovarian.

Cancerul ovarian este o boală care de cele mai multe ori nu prezintă simptome specifice în fază incipientă, ceea ce face diagnosticarea precoce foarte dificilă.

Există 3 tipuri de cancer ovarian. Cea mai frecventă formă o reprezintă carcinomul epitelial, care se dezvoltă din celulele de la suprafața ovarului (din epiteliu). Al doilea tip de cancer ovarian ca frecvență este reprezentat de tumorile cu celule germinale care se dezvoltă din celulele ovariene care produc ovulele. Al treilea tip de cancer ovarian, tumorile stromale, este rar și se dezvoltă din țesutul de susținere al ovarului.

Ca multe alte tipuri de cancer însă, cancerul ovarian poate avea evoluție bună dacă este depistat în stadiile sale timpurii.

Cele mai frecvente semne și simptome ale cancerului ovarian sunt:

- Dureri abdominale sau pelvine

- Modificări ale tranzitului intestinal (diaree sau constipație)

- Modificări urinare

- Sângerări vaginale neobișnuite

- Dureri în timpul contactului sexual

- Pierdere în greutate

- Oboseală, astenie

- Distensie abdominală

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.278 secunde