Nume mari ale cardiologiei pediatrice mondiale, la Târgu Mureş

620
Nume mari ale cardiologiei pediatrice mondiale, la Târgu Mureş - 20170814094534-1697129441.jpg

Articole de la același autor

Unul dintre cei mai renumiţi specialişti în cardiologia pediatrică din lume, profesorul universitar Dietmar Schrancz, de la Universitatea Goethe din Frankfurt, participă la ediţia a V-a a Conferinţei internaţionale de cardiologie pediatrică cu tema "Insuficienţa cardiacă la copil", care a debutat, joi, la Târgu Mureş.


"Prima vizită a domnului doctor Dietmar Schrancz la Târgu Mureş a fost în anul 2019, când un copil de numai 2 ani, diagnosticat cu cardiomiopatie dilatativă formă severă, refractară la tratamentul medicamentos iniţiat într-un centru din ţară, a beneficiat de o metodă de terapie regenerativă a insuficienţei cardiace, banding de arteră pulmonară, procedură efectuată cu succes la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii de către domnul profesor Horaţiu Suciu şi echipa domniei sale. 


A fost prima procedură de acest fel efectuată în România. Contribuţiile remarcabile ale profesorului Dietmar Schrancz în domeniul cardiologiei pediatrice pentru tratamente inovative în insuficienţa cardiacă au fost încununate de premiile pe care le-a primit în anul 2010 şi în anul 2018, acordate de către Fundaţia Pitzer Bad Nauheim şi la reuniunea PICS din Las Vegas", a declarat conf. univ. dr. Amalia Făgărăşan din cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş, organizatorul conferinţei, notează Agerpres.


Alături de profesorul Dietmar Schrancz, la conferinţa de la Târgu Mureş participă şeful Centrului de Chirurgie a Cordului Copii din Budapesta, profesorul universitar Zsolt Prodan, specialişti din cadrul McLane Children's Hospital BSW Medical Center şi Baylor College of Medicine-Temple din Texas, de la London Children's Hospital şi Kings College Hospital, precum şi numeroşi specialişti din toate centrele universitare din România.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4409 secunde