O aspirină pe zi te poate scăpa de cancer

405
Oamenii de știință britanici au stabilit că un consum regulat de aspirină ar reduce riscul de cancer. Cercetările lor au arătat că o aspirină pe zi ar face ca riscul să scadă cu până la 60 de procente la persoanele care au antecedente de cancer în familie. Este primul studiu în urma căruia au fost identificate în mod clar efectele benefice ale aspirinei împotriva cancerului.
Studiul a fost realizat în 16 țări și au fost testați peste 860 de pacienți care sufereau de sindromul Lynch, o deficiență genetică ce duce la apariția precoce a unor tipuri de cancer, îndeosebi a celui de intestin. Jumătate dintre participanți au primit două aspirine pe zi, ceea ce înseamnă 600 de miligrame, timp de doi ani. În schimb, ceilalți au primit un placebo, potrivit rezultatelor publicate în revista medicală "Lancet".
La început, cercetătorii n-au constatat nicio diferență între nivelul de incidență al cancerului în cele două grupuri de participanți. Însă, după cinci ani, au remarcat o diferență semnificativă. Anul trecut, autorii studiului au identificat 19 cazuri de cancer de intestin la cei care luaseră aspirină, față de 34 la cei care primiseră placebo. Asta înseamnă o rată de scădere de 44%. Potrivit profesorului Sir John Burn de la Universitatea din Newcastle, cel care a condus studiul, "s-a demonstrat în sfârșit că aspirina are un important efect de prevenție în cancer, însă acest lucru este evident după câțiva ani".
Cercetătorii mai spun că oamenii sănătoși pot lua, preventiv, o aspirină pe zi. Medicamentul este cunoscut și pentru efectele sale pozitive împotriva crizelor cardiace și a accidentelor vasculare cerebrale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Copilărie măcelărită de cancer
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Actual : Cea mai șocantă campanie antifumat
Pagina a fost generata in 0.4476 secunde