O nouă clasificare a tumorilor la stomac

183

Articole recomandate

O nouă metodă de clasificare a cancerului de stomac ar putea duce la apariția unor tratamente mai eficiente și ar putea îmbunătăți rata de supraviețuire a pacienților. Într-un studiu publicat recent, cercetătorii au analizat 301 tumori canceroase la pacienți din Australia, Singapore și Marea Britanie, clasificându-le în funcție de modul în care apare și se dezvoltă tumora respectivă. În prezent, cancerul de stomac este clasificat în funcție de tipurile de celule și de structură.
"Am identificat trei parcursuri oncogenice activate în mai mult de 70% din tumorile gastrice pe care le-am examinat", a declarat autorul studiului, Chia Huey Ooi, cercetător la Facultatea de Medicină a Universității Naționale din Singapore. Specialiștii au descoperit faptul că aceste combinații de parcursuri influen-țează în mod semnificativ supraviețuirea pacientului.
Mai puțin de un sfert din pacienții cu cancer de stomac trăiesc mai mult de cinci ani după operație. Boala este rezistentă la chimioterapie și tratamentele biologice noi nu s-au dovedit prea eficiente. (trad. de Andreea PERHAIȚĂ)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 05 Octombrie 2009
Stire din Sănătate : Și copiii suferă de migrene
Pagina a fost generata in 1.7085 secunde