O nouă descoperire. Musculițele de fructe pot lupta împotriva tumorilor cerebrale

480
O nouă descoperire. Musculițele de fructe pot lupta împotriva tumorilor cerebrale - tratare-tumori-1710514673.jpg

Articole de la același autor

Oamenii de știință au făcut o descoperire uimitoare. Musculița de fructe îi ajută să găsească un nou leac pentru tumorile cerebrale. Folosind ca model musculița de fructe Drosophila, cercetătorii au reușit să identifice și să examineze celulele în stadiile inițiale ale formării tumorilor în interiorul creierului.

Un grup de experţi de la Centrul de Excelenţă de Cercetare a Tumorilor Cerebrale de la Universitatea din Plymouth a reuşit identificarea şi examinarea celulelor aflate în primele etape de dezvoltare. Potrivit specialiștilor, cercetarea ajută la înţelegerea evoluţiei glioamelor, care includ forme avansate precum glioblastomul. În cazul glioblastoamelor, care au o rată de supravieţuire scăzută, tumorile cresc rapid, invadând şi distrugând ţesutul sănătos. Acestea pot apărea la orice vârstă, însă tind să își facă simțită prezența mai des la vârstnici. Printre simptome se numără dureri de cap care continuă să se agraveze, greaţă şi vărsături, vedere înceţoşată sau dublă şi convulsii.

Dr. Claudia Barros, care a condus o nouă, a afirmat că echipa ei a descoperit procese de „pregătire” care indică modul în care tumorile se formează şi cresc. Potrivit specialistei, cercetarea contribuie la înţelegerea modului în care tumorile pe creier s-ar putea forma şi a deschis căi pentru a găsi noi ţinte potenţiale medicamentoase către terapii noi pentru pacienţii cu gliom.

„Folosind musculiţa de fructe Drosophila ca model, am reuşit să identificăm şi să examinăm celule aflate în stadiile iniţiale ale formării tumorii cerebrale în interiorul creierului. Aceste celule au cele mai izbitoare diferenţe în ceea ce priveşte metabolismul şi peisajul echilibrului proteic în comparaţie cu cel al celulelor normale”, a menţionat doctor Claudia Barros.

„Dar aceste constatări timpurii sunt semnificative pentru că, cu mai multă investigaţie, ne-ar putea ajuta să dezvoltăm noi tratamente care vor viza celulele tumorale mai eficient şi astfel vor îmbunătăţi rezultatele pentru pacienţi”, a explicat, de asemenea, dr. Karen Noble.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3122 secunde