Te doare spatele când ești la volan? Specialiștii ne indică poziția corectă

161
Te doare spatele când ești la volan? Specialiștii ne indică poziția corectă - pozitia-corecta-1710514739.jpeg

Articole de la același autor

Trebuie să fim foarte atenți la poziția pe care o adoptăm atunci când stăm pe scaunul de mașină. Specialiștii atrag atenția că este esențial să avem o poziție corectă pentru a preveni disconfortul și problemele de coloană. Dacă te doare spatele atunci când conduci, principalul factor care îți cauzează această durere este scaunul de la mașină.

Indiferent ce tip de mașină conduci, mai scumpă sau mai ieftină, cel mai probabil aceasta nu are un scaun ergonomic, ci doar unul comod. Problema este că, de cele mai multe ori, mai comod nu înseamnă și mai sănătos, spun specialiștii chiropracticieni. Trucul de a-ți ajusta scaunul astfel încât spatele să nu mai sufere este unul relativ simplu.

„Nu este o foarte mare filosofie, este chiar un truc foarte simplu. Poți să iei un prosop, o pernuță foarte mică sau chiar o bluză pe care o ai cu tine, o împăturești, să nu fie foarte groasă, și o vei pune exact unde ai scobitura aceasta de la spate. Astfel vei umple practic golul acela care se creează între spate și spătarul de la scaunul de la mașină. Tocmai pentru că el este foarte scobit exact ca o scoică să-ți ofere acea comoditate. Trebuie să te duci cu șezutul cât mai aproape de spătar și acum o să vezi că în primul rând zona lombară este foarte bine susținută, nu mai se poate cocoșa și asta va facilita și ca umerii să rămână lipiți de spătar, iar capul va fi mult mai aproape de tetieră sau chiar lipit”, explică specialistul kinetoterapeut Andrei Budică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Cum tratăm durerile de spate
Pagina a fost generata in 1.0597 secunde