Oboseala cronică, boala omului modern

312
Oboseala cronică, boala omului modern - obosealacronica-1350219397.jpg
O viață agitată prinsă în programul încărcat al fiecărei zile, lipsa somnului, a activității fizice, a alimentației sănătoase și stilul haotic în care omul modern își desfășoară existența creează de cele mai multe ori un revers al medaliei greu de suportat.


50% din indivizi ajung fie la psiholog, cu forme de depresie și anxietate, tulburări de somn, incapacitate de concentrare, fie la spital, cu dureri musculare, dureri de cap, amețeli, crampe, diaree sau constipație, avertizează medicii. În cazurile mai ușoare, simptomele sindromului de oboseală cronică sunt caracterizate prin lipsă de energie, extenuare, senzație de leșin sau palpitații. 

De reținut este faptul că se poate vorbi despre căpătarea sindromului dacă aceste simptome se manifestă pe o perioadă mai mare de șase luni și dacă organismul nu se reface chiar dacă persoana afectată are o perioadă de repaos. În acest caz, semnele de boală sunt evidente, moment în care este necesar un control medical. Mai mult, astfel de simptome pot ascunde și alte afecțiuni mai grave pe care organismul le resimte. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3238 secunde